„Aurul și argintul antic al României”, la Craiova

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
„Aurul și argintul antic al României”, la Craiova
Cultură 29 Decembrie 2015 / 16:36 801 accesări 0 comentarii

Expoziția „Aurul și argintul antic al României”, care reunește și piese valoroase din colecțiile Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța (MINAC), este deschisă, până pe 31 ianuarie, la Muzeul Olteniei din Craiova. Apoi își va continua periplul prin țară, iar în vară, expoziția reunind peste 1.000 de obiecte, din colecțiile a 32 de muzee, va fi itinerată și la Constanța.

MINAC este reprezentat prin tezaurul episcopal de la Sucidava, descoperit în localitatea constănțeană Izvoarele, constând în vase şi obiecte de cult din argint, datate în secolele V-VI, dar și prin podoabe din aur din mormintele unor femei care au trăit în secolul al II-lea, la Tomis și Callatis. Expoziția „Aurul și argintul antic al României” a fost deschisă la București, Timișoara, Oradea, Satu Mare, Sibiu, Cluj, Târgu Mureș, Alba Iulia și Sfântu Gheorghe.

„Aurul și argintul antic al României” reprezintă cel mai important proiect expozițional, de anvergură națională, realizat în România în ultimii 20 de ani, manifestare organizată sub egida Ministerului Culturii, de către Muzeul Național de Istorie a României, în colaborare cu 31 de muzee de arheologie și istorie din țară.

Citește și:

Expoziția "Aurul și argintul antic al României" - la Muzeul Național Secuiesc

„Aurul și argintul antic al României”, și la Constanța

„Aurul şi argintul antic al României”, la Oradea

„Aurul şi argintul antic al României”, la Timişoara

„Aurul şi argintul antic al României”, încă o zi în Capitală

„Aurul şi argintul antic al României”, la MINAC

Taguri articol
Loading...

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.Pagina a fost generata in 0.1337 secunde