Austria a decis ca vaccinarea anti-Covid să fie obligatorie pentru cei peste 18 ani

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Austria a decis ca vaccinarea anti-Covid să fie obligatorie pentru cei peste 18 ani

Externe 16 Ianuarie 2022 / 23:32 1160 accesări

Austria va introduce obligativitatea vaccinării anti-Covid pentru toți cei peste 18 ani, de la începutul lui februarie, a declarat cancelarul austriac, Karl Nehammer, duminică.

Noua măsură ar urma să aibă o fază de adaptare, care să le permită celor reticenți să se vaccineze până la jumătatea lunii martie.

"După aceea vor fi efectuate controale şi a nu fi vaccinat va reprezenta un delict pasibil de sancţiuni financiare între 600 şi 3.600 de euro, în caz de recidivă.

Luată un timp în calcul, vaccinarea minorilor în vârstă de peste 14 ani a fost în cele din urmă abandonată şi numai adulţii vor fi vizaţi de măsură, a precizat liderul conservator în prezentarea proiectului de lege care urmează să fie adoptat joi de Parlament.

Guvernul austriac justifică această măsură rară prin aglomerarea spitalelor şi din dorinţa de a atinge o rată de vaccinare de 90%, care ar permite, potrivit experţilor săi, atingerea unei imunităţi colective, mai scrie sursa citată de Agerpres.

Excepţii sunt prevăzute pentru femeile însărcinate şi toate persoanele care nu pot fi vaccinate din motive medicale.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.2057 secunde