Austria impune lockdown total de şi vaccinarea obligatorie

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Austria impune lockdown total de şi vaccinarea obligatorie

Externe 20 Noiembrie 2021 / 09:47 715 accesări

Austria este prima ţară din Uniunea Europeană care va reimpune un lockdown total, începând de luni, pentru întreaga populaţie, şi va introduce vaccinarea obligatorie de la 1 februarie 2022, în faţa resurgenţei epidemiei de COVID-19, transmit AFP, dpa şi Reuters.

Anunţul a fost făcut de cancelarul conservator Alexander Schallenberg, într-o conferinţă de presă în Tirol, după discuţii cu guvernatorii celor şapte landuri austriece.

Austria traversează un al patrulea val epidemic sever, cu o incidenţă pe şapte zile de 1.000 de cazuri la 100.000 de locuitori, conform celor mai recente raportări, şi are o rată de vaccinare de circa 66%, una din cele mai scăzute din Europa Occidentală.

Cancelarul a anunţat că un nou lockdown va începe de luni şi că vaccinarea va deveni obligatorie de la 1 februarie. 'Este dureros că trebuie luate astfel de măsuri. Nu vrem un al cincilea val, nu vrem un al şaselea şi un al şaptelea val ', a spus Schallenberg.

El a precizat că lockdown-ul va dura iniţial 10 zile, după care se va face o evaluare şi ar putea fi prelungit cu cel mult 10.

În această perioadă, locuitorii vor avea voie să iasă din case doar pentru cumpărături esenţiale, pentru a merge la lucru sau la medic, sau pentru a lua aer. Restaurantele şi majoritatea magazinelor se vor închide.

Părinţilor li se cere să nu-şi trimită copiii la şcoală, dacă este posibil. Totuşi, şcolile vor rămâne deschise pentru copiii ale căror familii nu au alte opţiuni.

După 13 decembrie cel mai târziu, lockdown-ul va lua sfârşit pentru persoanele vaccinate sau vindecate de COVID-19, însă restricţiile vor rămâne în vigoare pentru cei nevaccinaţi, a precizat Schallenberg.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.1178 secunde