Autobuze în premieră spre Mamaia, de astăzi

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Călătoriile, la preț de oraș Autobuze în premieră spre Mamaia, de astăzi
Eveniment 25 Iunie 2015 / 00:00 4324 accesări 5 comentarii

Veşti bune pentru călătorii care vor să ajungă în staţiunea Mamaia. RATC Constanţa va introduce, începând de astăzi, două trasee care vor face legătura între principalele cartiere şi Mamaia. Traseul 1 se numește Delfinul. Autobuzul pleacă din 20 în 20 de minute, de la Pescărie până la hotelul Caraiman și retur. Programul zilnic al traseului va fi între orele 5.50 și 22.10. Traseul 2, denumit Sirena, pleacă tot din 20 în 20 de minute, de la Cireșica, pe strada Cișmelei - strada Dispensarului - bulevardul Aurel Vlaicu - stațiunea Mamaia până la hotelul Caraiman și retur. Autobuzul circulă zilnic, inclusiv sâmbătă și duminică, între orele 6.00 și 22.00. Potrivit conducerii RATC, călătorii nu vor avea de așteptat în stație mai mult de 10 minute. ”Dacă la plecare din cap de linie frecvența autobuzelor e de 20 de minute, în interiorul stațiunii Mamaia, frecvența e de 10 minute”, a declarat şeful Serviciului Exploatare din cadrul RATC, Marius Brătulescu. Cu toate că vor circula două autobuze pe fiecare linie, reprezentanții RATC Constanța au pregătit și rezerve, în cazul în care vor fi mai mulți călători. ”Cele două linii fac legătura la Pescărie cu liniile 102 și 5-40, respectiv la Cireșica, cu liniile derivate din 3 (3, 3 barat, 3 Real), 42 și 43, astfel încât din toate colțurile Constanței să se poată ajunge în Mamaia. Orele de plecare și de sosire au fost gândite în așa fel încât, când ajunge 5-40 în stație la Pescărie, autobuzul Delfinul să îi preia pe călători. Contăm pe un număr mai mare de călători, mai ales că autobuzele se pot accesa ușor, chiar dacă se schimbă mijlocul de transport”, potrivit şefului Serviciului Exploatare din cadrul RATC. Autobuzele vor opri în toate stațiile RATC Constanța de pe traseele stabilite.

TARIFUL ESTE DE 1,5 LEI/CĂLĂTORIE, IAR BILETELE SE POT PROCURA ȘI DE LA ȘOFER.

Abonamentele pe toate liniile, gratuitățile și facilitățile acordate conform legilor și actelor normative în vigoare sunt valabile pe aceste noi linii. Totodată, cei care circulă mai des spre Mamaia își pot face abonament pe liniile Delfinul și Sirena.

AUTOBUZE RATC PENTRU ANGAJAȚII SEZONIERI Și cei care lucrează în sezonul estival în stațiune și se întorc târziu de la muncă ar putea călători cu autobuzele RATC. ”Am vorbit astăzi (ieri, n.r.) cu primarul Decebal Făgădău. O să facem o adresă către lucrătorii din turism. Dacă au nevoie, o să facem curse speciale dedicate angajaților, la orice oră solicită ei. În baza unui contract ferm, suntem deschiși la propuneri”, a declarat directorul general al RATC Constanța, Ovidiu Tănase. Tot de astăzi, RATC Constanța introduce și traseul “Mamaia Estival“. Autobuzele etajate pleacă la fiecare 45 de minute de la Gară și circulă între orele 10.00 și 20.00. Tariful este de 4 lei/călătorie, iar biletele se găsesc la conducătorii auto.Pagina a fost generata in 0.1506 secunde