Autorii atentatelor de la Paris și Bruxelles ar fi vizitat Budapesta de mai multe ori

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Autorii atentatelor de la Paris și Bruxelles ar fi vizitat Budapesta de mai multe ori

Externe 27 Septembrie 2016 / 12:25 412 accesări

O parte dintre autorii atacurilor teroriste de la Paris și Bruxelles, din noiembrie 2015, respectiv martie 2016, au vizitat Budapesta de câteva ori, relatează cotidianul ungar Magyar Idok, citând surse neidentificate din cadrul forțelor de securitate, potrivit agenției de știri MTI.

Teroriștii antrenați de organizația extremistă Stat Islamic au folosit așa numita rută balcanică a migrației pentru a ajunge în Ungaria, afirmă cotidianul.

Salah Abdesalam, unul dintre organizatorii atacurilor, a vizitat Ungaria de cel puțin trei ori înainte de atentate. În a treia vizită, Abdesalam s-a cazat la hotel de pe strada Rakoczi, din centrul Budapestei, unde poliția a găsit o copie a permisului său de ședere.

Abdesalam a folosit o mașină marca Audi A6 pentru a scoate din Ungaria trei dintre autorii atacului de la sala de spectacole Bataclan. Aceștia au traversat frontiera sârbo-ungară folosind pașapoarte siriene false și au stat la un hotel din cartierul Zuglo al Budapestei.

Autoritățile ungare au mai stabilit că zece dintre autorii atacurilor au călătorit prin Ungaria în perioada iulie-noiembrie 2015, mai precizează cotidianul.12
Pagina a fost generata in 0.1475 secunde