Autoritățile, în alertă! Pompierii militari şi nu numai, gata de acţiune

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Fenomene meteorologice extreme

Autoritățile, în alertă! Pompierii militari şi nu numai, gata de acţiune

Eveniment 25 Februarie 2018 / 15:05 693 accesări

Peste 5.000 de pompieri militari cu peste 3.000 de mijloace tehnice sunt pregătiţi să intervină în sprijinul populaţiei şi autorităţilor locale din zonele vizate de producerea unor fenomene meteorologice extreme, informează, duminică, IGSU. Având în vedere evoluţia valorilor termice şi a precipitaţiilor sub formă de zăpadă însoţite de viscol prognozate pentru perioada următoare, au fost pregătite mai multe grupări operative care să fie dislocate imediat în zonele unde fenomenele meteorologice se pot manifesta cu violenţă. Potrivit IGSU, pentru gestionarea optimă a situaţiilor din teren, s-a dispus măsura dislocării spre judeţele din estul şi sudul ţării a şase echipaje cu şenilate, opt echipaje cu autofreze şi patru echipaje cu autospeciale de transport personal şi victime multiple. De asemenea, la nivelul inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă din ţară, au fost reactualizate procedurile de comunicare şi colaborare cu toate autorităţile locale competente, pentru asigurarea protecţiei populaţiei din zonele ameninţate sau afectate. Odată cu apariţia primelor efecte de vreme rea, vor fi activate grupele operative la nivelul unităţilor ISU şi vor fi suplimentate efectivele de intervenţie cu personalul aflat în turele libere. Evoluţia situaţiei din teren este permanent monitorizată prin Centrul Operaţional Naţional al IGSU. „Pentru evitarea situaţiilor extreme ce pot pune în pericol viaţa şi sănătatea populaţiei, le reamintim celor care pornesc la drum în această perioadă să se informeze asupra traseelor pe care le au de parcurs şi să evite drumurile greu accesibile. De asemenea, înainte de a începe deplasarea să se asigure că sistemul de încălzire al autoturismului funcţionează iar autovehiculul este echipat corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă”, recomandă IGSU.

SMURD, la datorie

În contextul atenționărilor meteorologice de temperaturi scăzute, la nivelul Ministerului Afacerilor Interne și al serviciilor de ambulanță a fost emisă o dispoziție pentru stabilirea măsurilor care urmează a fi luate în sprijinul populației. Conducerea Ministerului Afacerilor Interne a dispus Instituțiilor Prefectului convocarea comitetelor județene pentru situații de urgență, asigurarea bunei funcționări a utilităților publice si monitorizarea evoluției stocurilor de materiale antiderapante destinate intervenției pe rețeaua de drumuri la nivel național.

Echipajele SMURD și ale serviciilor de ambulanță vor fi prezente în zonele cunoscute ca fiind frecventate de persoanele fără adăpost, pentru identificarea acestora și transportul la centrele de cazare temporară amenajate de autoritățile locale. De asemenea, pacienții dializați și femeile însărcinate, care, din cauza fenomenelor meteorologice, riscă să rămână blocați în zone izolate, vor fi transportați la unitățile sanitare din teritoriu și internați la secțiile de specialitate.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.2087 secunde