Autoritățile locale, în era „smart“! Faptele antisociale, sesizate prin WhatsApp!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Năvodari și Hârșova au preluat exemplul Constanței

Autoritățile locale, în era „smart“! Faptele antisociale, sesizate prin WhatsApp!

Administrație 04 Septembrie 2018 / 17:07 2176 accesări

Aplicațiile de mesagerie online s-au dovedit a fi, în ultimii ani, instrumente extrem de utile pentru autoritățile locale care vor să combată cât mai eficient faptele antisociale. După ce, Poliția Locală Constanța, a pus în practică un sistem de sesizări prin intermediul aplicației WhatsApp, ducând la o eficiență crescută a intervențiilor, alte orașe din județ au preluat acest exemplu.

SESIZĂRI PRIN MESAGERIE, LA HÂRȘOVA

De pildă, Primăria Hârșova a anunțat de curând că, de la începutul acestei luni, cetățenii orașului pot sesiza faptele antisociale la care sunt martori, prin intermediul unui număr de WhatsApp. „Poliţia Locală Hârşova pune la dispoziţia cetăţenilor, incepând cu data de 01.09.2018, numărul de WhatsApp 0786.806.092, care va funcţiona în paralel cu numărul de telefon 0241.922. Pentru eficientizarea activităţii, la aceste numere de telefon se pot face sesizări referitoare la faptele care intră în competenţa Poliţiei Locale Hârşova. Menţionăm faptul că numărul de WhatsApp poate fi folosit pentru semnalarea situaţiilor privind încălcarea liniștii și ordinii publice, siguranța și fluidizarea rutieră (conform Legii 155/2010, art. 7), disciplina în construcții și afișaj stradal, protecția mediului și activități comerciale. Vor fi luate în considerare doar apelurile asumate de către cetăţeni. Facem precizarea că va fi asigurată confidenţialitatea persoanei care formulează sesizarea şi se va răspunde la sesizare prin comunicarea măsurilor luate. Apelarea numărului 0241.922 trebuie făcută numai în cazuri ce necesită intervenţia promptă a Poliţiei Locale pentru soluţionarea evenimentului. Pentru alte situaţii, vă rugăm să apelaţi numărul unic de urgenţă 112”, se arată într-o informare a Primăriei Hârșova.

ȘI LA NĂVODARI, POLIȚIA LOCALĂ ARE WHATSAPP

La scurt timp după anunțul Primăriei Hârșova, reprezentanții autorităților locale din Năvodari au transmis printr-o informare publică faptul că au pus în funcțiune o Linie Verde pentru sesizări. „De acum avem Linie Verde pentru sesizări ale neregulilor constatate în orașul nostru! Pentru a eficientiza păstrarea curățeniei publice, dar și pentru sesizări ale nerespectării ordinii și liniștii publice, am înființat un număr de WhatsApp al Poliției Locale Năvodari (0762.200.717) unde puteți trimite text, fotografii sau filmulețe total anonime pentru identificarea făptuitorilor și prevenirea neregulilor în comunitatea noastră, contribuind astfel la crearea unui oraș mai sigur pentru copii și cei dragi. Numărul de dispecerat 0241.760.307 rămâne valabil și funcțional”, a anunțat primarul din Năvodari, Florin Chelaru, pe profilul personal de Facebook. Amintim că, la Constanța, faptele antisociale pot fi sesizate la numărul de WhatsApp 0799.606.142 sau la numărul de dispecerat 0241/484.205.12