Autoritățile sunt pregătite de iarnă... până la primul viscol

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Ședință simulată în care fiecare a spus ce vrea să audă celălalt Autoritățile sunt pregătite de iarnă... până la primul viscol
Administrație 02 Noiembrie 2017 / 18:48 1439 accesări 0 comentarii

Experiențele extrem de neplăcute din iarna trecută, când, ca de obicei, autoritățile s-au trezit cu indispensabilii-n vine și nepregătite de viscol, cei care au sarcina de a interveni atunci când furia naturii ne pune în pericol s-au trezit mai devreme și au început să stabilească din timp planurile de bătaie cu... zăpada. Cu acest scop, joi, 2 noiembrie, membrii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Constanța s-au reunit în ședință pentru a adopta planurile de măsuri privind intervențiile din sezonul de iarnă 2017 - 2018. Discuțiile pe respectiva temă sunt binevenite în această perioadă, când frigul se instalează în țara noastră.

„SUNTEM PREGĂTIȚI. NU VOR FI PROBLEME!” DA, VEZI SĂ NU!

În practică, întreaga întâlnire a lăsat impresia că ar fi un simulacru, în care toată lumea spunea ceea ce vrea să audă celălalt. Președintele Consiliului Județean Constanța (CJC), Horia Țuțuianu, a preluat și de această dată conducerea ședinței, la fel cum a făcut-o iarna trecută. Pe un ton autoritar și ferm, ca și cum încerca cu orice preț să se impună, i-a întrebat insistent pe directorii instituțiilor responsabile să intervină în caz de urgență dacă sunt pregătiți pentru cele mai urâte viscole și dacă există probleme. Cu toții au răspuns la fel: „Da, suntem pregătiți, nu vor fi probleme”. Exact răspunsul așteptat de toată lumea. Țuțuianu a plusat și le-a solicitat directorilor să asigure mai multe utilaje pentru intervenții. Și de această dată, răspunsurile au fost previzibile. Parcă am fi asistat la o oră de școală generală, în care profesorul îi întreabă răstit pe elevi dacă și-au făcut temele, iar ei au răspuns cu vocea tremurândă că da. Președintele CJC mai avea puțin și îi verifica pe responsabilii cu intervențiile dacă au unghiile curate și batistuțele la ei.

PUNCTUL CULMINANT AL PIESEI DE TEATRU

Ca și cum asta nu ar fi fost destul, jocul de imagine a culminat cu discursul senatorului Nicolae Moga, care a vorbit, folosind cuvinte alese, despre adevăratele probleme cu care ne confruntăm în timpul viscolelor. El a spus că nu este de ajuns să existe utilaje de deszăpezire, dacă nu sunt oameni care să le opereze, degeaba are furnizorul de energie electrică mașini de teren dacă nu poate interveni în caz de avarie și a făcut apel la toți responsabilii instituțiilor să asigure dotări și echipamente corespunzătoare pentru remedierea problemelor ce vor apărea. Adică a punctat exact ce vrea să audă poporul, a apăsat fix pe rănile cele mai dureroase. Din păcate, experiențele neplăcute din trecut ne-au arătat că, indiferent de câte întâlniri și ședințe vor exista, nu vom ști cât de bine pregătite sunt autoritățile decât la primele ninsori. Până atunci, avem doar vorbe, care nu ne țin de cald.

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2823 secunde