Autoritățile zic că sunt pregătite pentru vreme rea. Să le credem?

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Teoretic, n-ar trebui să avem probleme pe drum

Autoritățile zic că sunt pregătite pentru vreme rea. Să le credem?

Administrație 21 Ianuarie 2018 / 16:52 2064 accesări

Constanța nu a scăpat, încă, de capriciile iernii. Centrul Meteorologic Regional Dobrogea atenționează că, în intervalul 21 ianuarie, ora 18.00 – 22 ianuarie, ora 22.00, pe arii extinse vor fi precipitații mixte la început, apoi predominant ninsori și vânt puternic. Începând de luni dimineață, de la ora 5.00 până la 22.00, municipiul Constanța se află sub cod galben de vânt puternic și ninsori viscolite. Precipitațiile se vor transforma în ninsoare, iar vântul va avea intensificări susținute cu viteze la rafală de până la 75 km/h spulberând zăpada și determinând scăderea vizibilității. Temperaturile minime se vor încadra între -7 și -4 grade Celsius. Pentru a preîntâmpina efectele ninsorii, 13 sărărițe vor fi pregătite pentru a împrăștia material antiderapant și 27 de utilaje cu lamă sunt gata pentru a interveni pornind din următoarele intersecții: Poarta 1 (2 utilaje lamă cu sărăriță + 1 lamă), bd. Ferdinand – bd. Tomis (1 sărăriță și 2 lame), bd. Mamaia - Pescărie (1 sărăriță și 2 lame), bd. Lăpușneanu - bd. Aurel Vlaicu (1 sărăriță și 3 lame), str. Suceava - Boema (1 sărăriță și 2 lame), bd. I.C. Brătianu (1 sărăriță și 3 lame), șos. Mangaliei – bd. 1 Mai (1 sărăriță și 3 lame), bd. I.C. Brătianu-Cora (1 sărăriță și 2 lame), bd. Aurel Vlaicu – Pod Cumpenei (1 sărăriță și 3 lame). Alte patru utilaje cu lamă sunt pregătite pentru a interveni la Unitatea de primiri urgențe, la unitățile de învățământ și instituții publice. De asemenea, având în vedere prognoza pentru următoarele zile, 10 freze cu lățimea de lucru de 75 cm vor fi pregătite pentru a degaja zăpada și a asigura accesul în stațiile RATC, trotuare și treceri de pietoni cu plecare din următoarele intersecții: bd. Ferdinand - str. Mircea cel Bătrân, bd. Mamaia - str. Mircea cel Bătrân, bd. Tomis - bd. Alexandru Lăpușneanu, str. Soveja - str. Primăverii, bd. Tomis - str Soveja, str. 1 Decembrie 1918 - bd. Alexandru Lăpușneanu, bd. I.C. Brătianu - str. 1 Decembrie 1918, platou Gară CFR, șoseaua Mangaliei (zona Billa), str. Caraiman - str. 1 Mai vechi.

CINE MAI INTERVINE ÎN CAZ DE INCCIDENTE

Reprezentanții Serviciului Gestionare Spații Verzi, din cadrul Primăriei Constanța, vor fi pregătiți să intervină cu patru echipe formate din alpiniști și țapinari, iar reprezentanții Poliției Locale, împreună cu cei ai Poliției Rutiere, vor patrula pentru asigurarea fluenței traficului rutier și vor interveni dacă situația o impune. Reprezentanți ai Direcției Gestionare Servicii Publice din cadrul Primăriei vor monitoriza permanent situația pe străzile din municipiu și vor solicita intervenția instituțiilor și societăților abilitate. La nivelul municipiului Constanța a fost amenajat un adăpost pentru oamenii străzii, cu 20 de paturi, în care persoanele fără adăpost vor putea servi băuturi calde și sandwich-uri. „Rugăm constănțenii să nu staționeze autovehiculele în locuri care ar împiedica accesul autovehiculelor cu competențe în asigurarea serviciilor de urgență. Reamintim faptul că persoanele fizice și juridice au obligația conform HCL 184/2013 să asigure îndepărtarea țurțurilor, a zăpezii și a gheții din zona imobilelor și depozitarea acestora în afara părții carosabile și în alte locuri în care circulația pietonală să nu fie afectată. Pentru a evita posibilele accidente, recomandăm participanților la trafic să circule cu viteză care să nu depășească 30 km/h, iar autovehiculele să fie echipate cu anvelope de iarnă. Totodată, recomandăm folosirea mijloacelor de transport în comun și evitarea folosirii autovehiculelor personale”, se arată într-un comunicat al Primăriei Constanța.

UNDE SUNI DACĂ AI PROBLEME?

Constănțenii, agenții economici și asociațiile de proprietari pot semnala permanent orice problemă la următoarele numere de telefon: 0241/550.055 (Dispecerat Primăria Municipiului Constanța), 0722/545.366/ 0241/488.171 (Dispecerat Serviciul Administrare Spații Verzi) sau 0241/484.205 (Dispecerat Poliția Locală).

NU PLECAȚI LA DRUM DECÂT ÎN CAZ DE EXTREMĂ NECESITATE!

Având în vedere informarea meteorologică emisă de ANM care anunță Cod Galben de ninsori însemnate cantitativ și intensificări susținute ale vântului, ceea ce determină ninsori viscolite (vizibilitate redusă), CNAIR SA recomandă conducătorilor auto să plece la drum doar în caz de strictă necesitate și să adapteze viteza la condițiile din trafic. „Precizăm că toate Direcțiile Regionale ale Companiei sunt mobilizate să intervină pentru a asigura traficul rutier în condiții de siguranță, acolo unde se impune. De asemenea, regionalele unde fenomenele meteo sunt moderate vor veni în ajutorul celor care se confruntă cu fenomene extreme, deplasând utilaje acolo unde va fi nevoie. Informaţii suplimentare privind starea reţelei de drumuri naţionale pot fi obţinute de la Dispeceratul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A., la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360, 0800.800.301 și pot accesa pe prima pagina în caseta din stânga: www.cnadnr.ro - DISPECERAT - Șituatia Drumurilor Naţionale, dar și pagina de FB https://www.facebook.com/cnadnr/ și de TWITTER, @CNADNR”, se arată într-un comunicat al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.1904 secunde