Autostrada A0 s-ar putea lega de A2 la sfârșitul lunii

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Autostrada A0 s-ar putea lega de A2 la sfârșitul lunii

Administrație 04 Iulie 2024 / 08:33 751 accesări
Foto: CNAIR

Foto: CNAIR

Lucrările la cei 10 kilometri de autostradă, din zona de sud a Capitalei, parte a lotului „Vidra-Glina”, sunt pe terminate. Muncitorii au început să monteze parapetele. Mai au de instalat panouri fonoabsorbante, pentru reducerea zgomotului, indicatoarele rutiere și să traseze benzile de circulație.

"Vom avea lucrarea finalizată la sfârșitul acestei luni, astfel încât legătura cu autostrada A2, cea care merge spre Constanța, să fie terminată", a declarat Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor.

La celălalt capăt al autostrăzii de centură, pe lotul 3 „Joița-Bragadiru”, care asigura legătura cu A1 „București-Pitești”, lucrările sunt în întârziere.

Pe lotul 3 Joița-Bragadiru, cu o lungime de aproape 18 km, stadiul fizic al lucrărilor a ajuns la 66%, potrivit Companiei de Drumuri. Inițial, constructorul grec a dat asigurări că lucrarea va fi gata în luna august. Dar, recent, a avansat un nou termen: luna septembrie.

Oficialii Companiei de Drumuri speră ca Lotul 3 „Joița-Bragadiru” să fie gata măcar până la sfârșitul anului. Abia atunci șoferii vor putea ocoli Capitala prin zona de sud doar pe autostradă, de la A1 la A2.

"Am verificat astăzi lucrările pe șantierele celor trei loturi aflate în execuție pe A0!
- Pe șantierul lotului 1 al A0 Sud, antreprenorul turc a ajuns la un stadiu fizic de 98,4%, iar luna aceasta se vor da în circulație și ultimii 10 km ai acestui lot.
Practic, până la finalul lunii iulie se va putea circula pe A0 Sud, pe 33,23 km între Glina și Bragadiru.
- Pe lotul 3 al A0 Nord, antreprenorul chinez a ajuns un stadiu fizic de 10 % pe întregul șantier, iar la nodul rutier cu #DN2 stadiul fizic este de 18%.

În momentul de față, constructorul are mobilizați în teren 80 de muncitori și 33 de utilaje.
Dacă se va menține ritmul de lucru înregistrat în ultimul timp, vom putea da în circulație inclusiv cei 9 km din cei 19 km ai Lotului 2 finalizați anul trecut, dar pe care s-a putut deschide circulația doar parțial în lipsa unui nod rutier de descărcare.

Astfel, după asigurarea descărcării în DN2, pe semi inelul nordic al A0 se va putea circula pe o lungime de 21 de km, între intersecțiile cu DN1, A3 și DN2.
- Șantierul lotului 3 de pe A0 Sud se află la un stadiu fizic de doar 65,3%.
Având în vedere progresul din ultima perioadă, termenul de finalizare a lucrărilor asumat de constructor (luna septembrie) este imposibil de respectat.

Fac apel la antreprenor să găsească soluții imediate, astfel încât legătura dintre A1 (Pitești - București) și A2 (București - Constanța), în regim de autostradă, să fie posibilă cât mai repede", a precizat Cristian Pistol, Director General al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere.Ştiri recomandate

12