Autostrada Comarnic - Braşov: au început lucrările la primii kilometri de autostradă din județul Brașov

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Autostrada Comarnic - Braşov: au început lucrările la primii kilometri de autostradă din județul Brașov
Politică 16 Mai 2019 / 14:48 525 accesări 0 comentarii

A început construcţia tronsonului Râşnov - Cristian, parte din Autostrada Bucureşti - Braşov (A3), potrivit pasionaţilor de infrastructură. Primii kilometri de autostradă din judeţul Braşov ar trebui finalizaţi în primăvara anului viitor, conform estimărilor oficiale.

"Cred că au apărut primii ţăruşi pe Cristian - Râşnov", a scris, marţi, Narctindra, membru al forumului Asociaţiei Pro Infrastructură (API). În replică, alt membru al forumului a scris "să nu ne tragă în ţeapă în ţăruşii ăia".

Miercuri, primul utilizator a revenit cu mesaje prin care a confirmat că a început lucrul la autostrada A3, tronsonul Râşnov - Cristian.

"În locul unde se marca aseară, la Râşnov - Cristian, au apărut utilaje, acolo se fac decopertări. Se cară foarte mult pâmânt cu vreo trei basculante. Un grader face ceva decopertări, dar par izolate. Sunt ţăruşi de marcaj pe vreo 500 m lungime pe trei rânduri, ca şi când se semnalizează axul autostrăzii", mai spune membrul forumului API.

Ministrul Transporturilor Răzvan Cuc este aşteptat să inaugureze oficial deschiderea acestui şantier pe 20 mai.

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a avizat pe 11 martie 2019 proiectul tehnic pentru construirea lotului Râşnov - Cristian/Braşov.

Urma obţinerea autorizaţiei de construire şi exproprierea restului de 50% din terenuile necesare finalizării lucrărilor, conform informaţiilor publicate pe site-ul CNAIR.

Contractul pentru proiectarea şi execuţia lotului 5 din autostrada Comarnic-Braşov, sector Râşnov - Cristian şi Drum de Legătură, lungime 6,3 km (autostrada) + 3,7 km (drum naţional la 4 benzi cu separator median) a fost semnat în toamna lui 2017 cu Asocierea Alpenside - Specialist Consulting.

Conform estimărilor din 2017, acest sector de autostradă ar trebui finalizat în 2019, însă noul termen menţionat pe site-ul CNAIR este aprilie 2020.

Asocierea Alpenside - Specialist Consulting a fost declarată câştigătoarea contractului pentru construirea lotului 5 al autostrăzii Comarnic - Braşov pentru suma de 118 milioane de lei.

Separat de acest contract, Executivul încearcă să construiască autostradă de la Ploieşti - Comarnic - Braşov prin Parteneriat Public Privat (PPP). (P)

Comandat de Partidul Social Democrat - PSD, cod mandatar financiar coordonator 41190008

Loading...

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2307 secunde