„Avem stațiuni de interes național fără canalizare“

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

„Avem stațiuni de interes național fără canalizare“

Turism 24 Februarie 2017 / 15:58 958 accesări
Ministerul Turismului vrea să se concentreze pe turismul balneo, având ca țintă locuitorii din țările nordice ale Europei. Ca pe vremuri!

Ministerul Turismului vrea să se concentreze pe turismul balneo, având ca țintă locuitorii din țările nordice ale Europei. Ca pe vremuri!

N-ar strica să avem mai mulți turiști români și străini, dar ce să-i faci, că nu prea avem infrastructură de transport și de utilități. Ministrul Turismului, Mircea-Titus Dobre, promite că, până la 1 iulie, vor fi finalizate proiectul Legii Turismului și Masterplanul pentru investiții în sector; de asemenea, vor fi acordate vouchere de vacanță pentru bugetari. Pe termen scurt, în zilele următoare ar trebui să fie gata normele de aplicare a legii impozitului specific, prin care se urmărește combaterea evaziunii fiscale din turism și alimentație publică, două sectoare care merg - nu-i așa - mână în mână. Dobre este de părere că turiștii ocolesc România fiindcă nu a fost bine promovată, dar și pentru că infrastructura nu-i dezvoltată cum trebuie, existând stațiuni de interes național care nici la ora actuală nu au... canalizare. N-ajută nici faptul că lungimea tuturor pârtiilor de schi din țara noastră (143 km) este mai mică decât cea dintr-o singură stațiune austriacă. „Părerea mea este că trebuie să (re)descoperim țara. Sunt foarte multe lucruri de văzut în România pe care cred că nu toți le cunoaștem atât de bine. În ceea ce privește turiștii străini, trebuie să ne ducem în anumite zone din Europa, pe nișă. Eu cred că zona balneo (Băile Felix, Băile Herculane; la Sângeorz Băi nu s-a făcut absolut nimic!) ar funcționa foarte bine și ar trebui să atragem turiști din nordul continentului (vin iar suedezele? - n.r.). Bineînțeles, putem să-i aducem și la Marea Neagră. Însă, în zona de litoral, concurența este mai mare, fiindcă vara au unde să se ducă în mai multe părți“, spune ministrul.12