Avertisment al DSU: Sezonul virozelor respiratorii este în toi

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Avertisment al DSU: Sezonul virozelor respiratorii este în toi
Sănătate 10 Ianuarie 2019 / 08:40 257 accesări 0 comentarii

Departamentul de Situaţii de Urgenţă atrage atentia, intr-o postare pe Facebook, că sezonul virozelor respiratorii este in toi, copiii fiind cei mai expusi imbolnăvirii. Specialistii mentioneaza că virozele nu pot fi tratate cu antibiotice.

“Sezonul virozelor respiratorii este în toi, iar copiii sunt cei mai expuși îmbolnăvirii. Infecţia de tract respirator superior sau răceala poate determina tuse, curgerea nasului, lăcrimare în exces, durere în gât şi febră. Medicaţia antipiretică (care combate febra) poate reduce durerea şi febra. Virusul nu poate fi tratat cu tratament antibiotic şi medicaţia împotriva răcelii nu ajută”, transmite Departamentul de Situaţii de Urgenţă, pe Facebook.

Astfel, DSU sfatuieste parintii tina legatura cu medicul, să nu administreze bebeluşilor sub şase luni apă simplă, să folosească Paracetamol 15mg/kg la 4 ore pentru febră sau durere în gât, iar pentru copiii care au mai mult de şase luni, Ibuprofen 10 mg/kg la opt ore.

Loading...

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1713 secunde