Avertisment de la dermatologi. Atenție la clorul din piscină!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Avertisment de la dermatologi. Atenție la clorul din piscină!

Lifestyle 18 Iunie 2018 / 11:55 520 accesări

Specialiştii avertizează cu privire la pericolele la care ne supunem pielea atunci când mergem la plajă. Atunci când pielea este supusă acţiunii clorului pentru perioade foarte lungi de timp, este posibilă o îmbătrânire precoce a pielii. Clorul, de fapt, grăbeşte uscarea epidermei care, pe termen lung, duce la degradeare şi formarea de riduri, scrie exquis.ro.

Clorul este un agent chimic utilizat pentru dezinfectarea apei din piscină. Se foloseşte în piscine sportive, în parcuri acvatice şi în apele balneare. Partea mai puţin plăcută este că folosirea clorului nu doar că omoară bacteriile prezente în apă, dar afectează şi bacteriile bune de pe pielea noastră. Ca urmare, pielea este agresată şi se deshidratează. Atunci când pielea este supusă acţiunii clorului pentru perioade foarte lungi de timp, este posibilă o îmbătrânire precoce a pielii. Clorul, de fapt, grăbeşte uscarea epidermei care, pe termen lung, duce la formarea de riduri. Persoanele cele mai afectate sunt cele care au o piele uscată sau sensibilă. Nici acasă nu suntem feriţi de prezenţa clorului în apă, dar e drept, în cantităţi mult mai mici. Dacă obişnuieşti să faci duşuri fierbinţi, află că nu sunt indicate, deoarece aburii din apa fierbinte conţin clor, pe care astfel, îl inhalăm mult mai uşor. În plus, apa fierbinte accentuează deshidratarea pielii.

După fiecare baie în piscină este foarte important să îţi hidratezi corpul şi tenul. În primul rând, trebuie să consumi 8 pahare de apă pe parcursul unei zile. Aceasta este hidratarea dinspre interior. Cât priveşte hidratarea dinspre exterior, pentru pielea feţei, dar şi a corpului, este recomandat să foloseşti produse cu rol de protecţie împotriva deshidratării, dar şi împotriva efectelor negative cauzate de prezenţa clorului în apă. Cele mai delicate părţi, cum ar fi fruntea, pot suferi eczeme, roşeaţă şi deshidratare.

La fel de important este să faci duş şi imediat după ce ai ieşit din piscină. În acest fel, toate resturile de clor prezente pe piele sunt imediat eliminate. Pentru a nu deteriora în continuare filmul hidrolipidic prezent pe piele – şi deja redus din cauza clorului – se recomandă un gel de duş (sau o spumă) cu o acţiune delicată asupra corpului.

Taguri articol


12