Avertismentul OMS: Vor apărea și mai multe variante ale virusului

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Avertismentul OMS: Vor apărea și mai multe variante ale virusului

Externe 25 Iunie 2021 / 19:43 1009 accesări

Pe măsură ce unele țări relaxează măsurile sociale și de sănătate publică, vom începe să vedem intensificări ale transmiterii COVID în toată lumea. Mai multe cazuri înseamnă mai multe spitalizări, ceea ce mai departe pune presiune pe sistemele de sănătate și pe angajații din domeniul sanitar, iar în cele din urmă, totul se traduce printr-o creștere a riscului de deces, a avertizat vineri, într-o conferință de presă, directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

„Sunt de așteptat să apară și să fie raportate noi variante ale coronavirusului, pentru că asta fac virusurile, se transformă, dar putem împiedica răspândirea acestor variante prin măsuri de prevenție adecvate”, a arătat dr. Tedros.

El a confirmat că varianta Delta este cea mai contagioasă variantă de coronavirus identificată până acum, fiind prezentă în cel puțin 85 de țări. „Se răspândește rapid în rândul populației nevaccinate”, a subliniat Tedros Adhanom Ghebreyesus, recunoscând că OMS este îngrijorată de această situație.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.1832 secunde