Aveţi amenzi rutiere neplătite? Volens-nolens, le veţi plăti!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Aveţi amenzi rutiere neplătite? Volens-nolens, le veţi plăti!

Eveniment 10 Martie 2019 / 16:23 2241 accesări

Nou sistem de schimb de informații între autoritățile naționale ale statelor membre UE, privind identificarea proprietarilor de vehicule care nu au plătit taxele.

Taxele rutiere neplătite ar putea ține curând de domeniul trecutului, odată cu instituirea de către UE a unui nou sistem de schimb de informații care le va permite autorităților naționale ale statelor membre să aibă acces reciproc la datele naționale privind înmatricularea vehiculelor, pentru a-i identifica pe proprietarii de vehicule pentru care nu au fost plătite taxele rutiere. Noul sistem face parte dinnormeleactualizateprivind taxarea rutieră electronică, adoptate astăzi în mod formal de Consiliu, ca urmare a acordului provizoriu încheiat cu Parlamentul European la 20 noiembrie 2018.

De asemenea, noile norme sporesc interoperabilitatea sistemelor de taxare electronică, acestea devenind astfel mai eficiente din punctul de vedere al costurilor și mai ușor de utilizat. Normele vor îndepărta obstacolele administrative, cum ar fi procedurile greoaie de aprobare și specificațiile tehnice locale nestandardizate. În consecință, furnizorii de servicii de taxare rutieră electronică vor avea un acces mai ușor la piața colectării de taxe rutiere. Mai multe detalii puteţi citi activând linkul https://www.consilium.europa.eu/ro/press/press-releases/2019/03/04/unpaid-road-tolls-soon-easier-to-recover-thanks-to-new-electronic-road-toll-rules/.12
Pagina a fost generata in 0.1451 secunde