Aveți rude sau prieteni internați la Spitalul Județean? Când sunt permise vizitele?

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Aveți rude sau prieteni internați la Spitalul Județean? Când sunt permise vizitele?
Sănătate 08 Februarie 2018 / 11:21 2455 accesări 0 comentarii

În această perioadă, nu se mai intră ca până acum în cea mai mare unitate sanitară din județ - Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța. Conducerea SCJU s-a văzut nevoită să impună reguli stricte, în condițiile în care numărul afecțiunilor sezonului rece crește și, mai grav, sunt semnalate și decese cauzate de virusul gripal, chiar și în rândul pacienților internați. În plus, județul nostru este pe locul 2 în țară, după București, în privința numărului de cazuri de gripă, diagnosticata cu ajutorul probelor de laborator.
Astfel, cine vrea să viziteze pe cineva în SCJU, trebuie să știe: poate intra la pacient o singură persoană, doar între orele 13.30 și 17.00. Este foarte important de știut că dacă aveți e cineva drag pe patul de spital în secțiile ATI Adulți și Copii, dar și Oncologie, accesul este interzis. De ce? Aici sunt tratate persoane care au o imunitate extrem de scăzută, iar orice afecțiune în plus poate fi fatală respectivilor pacienți. Așa că dacă țineți la ei, trebuie să înțelegeți această radicală decizie. Accesul este limitat și în secțiile de Obstetrică Ginecologie I și II, Nou-născuți și Pediatrie. Cum au primit unii vizitatori această decizie? Cum era de așteptat, unii sunt total de acord, în vreme ce alții o critică. ''Ar fi putut să ne lase să intrăm. Ne puneam măști, halate, totosi. Care e problema? Oricum, la câte infecții sunt în spitalul asta?!'', a spus un apartinator al unui bolnav internat în Secția Urologie. Un altul s-a arătat la fel de indignat: ''E o prostie. Să fim serioși. În fiecare iarnă, aceeași poveste. Normal să sunt gripe. Acum ce facem, închidem spitalele? Să nu intre la bolnavi ăia bolnavi, cu răceala sau gripe''.

Pe de altă parte, sunt și apartinatori care sunt de acord cu decizia conducerii SCJU: "Foarte bine. Doamne ferește de mai rău. Și așa săracii sunt bolnavi.. Se mai aleg și cu vreo gripă. Am venit și cu frații să o vedem pe mama, dar intru doar eu. Îi fac o poză'', a spus un alt vizitator. Nu a știut de restricție, dar se va conforma.

Loading...
loading...

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2505 secunde