Aviaţia rusă a distrus, în 24 de ore, zeci de poziţii teroriste din Siria

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Aviaţia rusă a distrus, în 24 de ore, zeci de poziţii teroriste din Siria
Externe 18 Octombrie 2015 / 16:04 588 accesări 0 comentarii

Aviaţia militară rusă a efectuat, în ultimele 24 de ore, 39 de raiduri în Siria, distrugând 51 de obiective ale reţelei teroriste Stat Islamic, a anunţat, duminică, Ministerul rus al Apărării. Avioanele au bombardat poziţii teroriste din regiunile siriene Hama, Latakia, Damasc şi Alep. Rusia a lansat raiduri aeriene în Siria, la sfârşitul lunii septembrie, pentru susţinerea regimului preşedintelui Bashar al-Assad. SUA şi NATO au acuzat Rusia că atacă poziţii ale insurgenţilor susţinuţi de Occident, dar Moscova insistă că sunt vizate obiective ale reţelei teroriste Stat Islamic. Siria se confruntă din martie 2011 cu revolte reprimate violent şi cu un conflict militar între serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, forţele opoziţiei şi grupuri teroriste, inclusiv organizaţia sunnită SI. Bilanţul conflictului depăşeste 250.000 de morţi.

TERORIȘTI UCIȘI Un lider al grupului terorist Frontul Al-Nusra, filiala siriană a reţelei al-Qaida, şi alţi doi militanţi islamişti au murit în urma unui raid aerian efectuat în Siria, însă nu se ştie dacă a fost un bombardament al coaliţiei internaţionale conduse de SUA sau unul al Rusiei. Abdul Mohsen Abdallah Ibrahim al-Charekh, un lider terorist saudit care avea numele de gherilă Sanafi al-Nasr, a murit joi, într-un raid aerian efectuat în oraşul sirian Dana. În bombardament au decedat alţi doi combatanţi terorişti, un saudit şi un marocan, ambii membri ai Frontului al-Nusra, filiala siriană a reţelei teroriste al-Qaida. Al-Charekh era liderul pentru operaţiuni al grupului terorist Frontul al-Nusra. Potrivit unui oficial american citat de Fox News, presupusul terorist a fost eliminat de o dronă a SUA, dar informaţia nu poate fi confirmată din alte surse. Un terorist egiptean a scăpat cu viaţă în urma bombardamentului. Cei patru terorişti fuseseră trimişi în Siria prin ordinul direct al lui Ayman al-Zawahiri, liderul organizaţiei al-Qaida.

LA UN PAS DE CONFRUNTARE Avioane militare ruse şi israeliene au fost aproape de o confruntare la frontiera dintre Liban şi Siria, situaţie care a condus la crearea unei linii speciale de comunicaţii între cele două părţi, afirmă surse libaneze citate de site-ul israelian Ynetnews.com. Acum aproximativ două săptămâni, forţele ruse care efectuează raiduri în Siria au depistat pe radare avioane de vânătoare israeliene care se aflau în nordul Libanului şi se îndreptau spre sudul Siriei. Avioane de vânătoare ruse au fost trimise imediat pentru a bloca aeronavele israeliene, în zona Akkar din nordul Libanului. Ruşii au avertizat piloţii israelieni că, dacă vor intra în Siria, vor avea pretext pentru a deschide focul, a declarat un oficial militar libanez citat de cotidianul ”As Safir”. Avioanele militare israeliene s-au întors, pentru a evita confruntarea, iar forţele aeriene ruse au reiterat avertismentul privind evitarea, pe viitor, a spaţiului aerian sirian.

Aviaţia militară israeliană survolează cu regularitate Libanul şi sudul Siriei, având misiuni de observare a mişcărilor navelor în portul Tartus şi a traficului aerian spre Siria, pentru a se evita transferul de armament către mişcarea şiită libaneză Hezbollah, explică o altă sursă libaneză. După această situaţie, Rusia şi Israelul au anunţat, pe 15 octombrie, crearea unei linii speciale de comunicaţii despre operaţiunile din Siria, pentru a evita incidentele în spaţiul aerian sirian.

Citește și:

Rusia ar putea lansa rachete asupra SI în Siria de pe navele sale din Mediterana

Peste 250.000 de morți în conflictul civil din Siria

Aviația turcă a doborât o dronă în apropierea frontierei cu Siria

A început bătălia pentru Alep

Rusia ar fi adus militari cubanezi pentru a ajuta regimul Bashar al-Assad

SUA și Rusia vor încheia un memorandum legat de Siria

Taguri articol
Loading...

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1703 secunde