Avioane de luptă ridicate de la sol pentru a intercepta bombardiere rusești ce se îndreptau spre Marea Britanie

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Avioane de luptă ridicate de la sol pentru a intercepta bombardiere rusești ce se îndreptau spre Marea Britanie

Externe 17 Februarie 2016 / 19:28 1611 accesări

Avioane de luptă britanice Typhoon au fost ridicate de la sol pentru a intercepta două bombardiere rusești care se îndreptau, miercuri, spre spațiul aerian al Marii Britanii, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării, citat de Reuters și BBC.

Numărul cazurilor de interceptare a avioanelor militare rusești de către aparate de zbor ale țărilor NATO s-a ridicat în ultimul an, în contextul creșterii tensiunilor dintre statele occidentale și Moscova, din cauza crizei ucrainene. Potrivit BBC, bombardierele ar fi fost depistate în apropierea coastei din Cornwall, în sud-vestul Angliei. Avioanele rusești nu au intrat în spațiul aerian britanic. Anterior, în cursul zilei, secretarul britanic al Apărării, Michael Fallon, a declarat că ”președintele rus, Vladimir Putin, reprezintă un pericol real și actual pentru statele baltice”.

Premierul britanic, David Cameron, a declarat, conform BBC, că ”acțiunea rusă nu va primi cine știe ce răspuns. Cred că ceea ne demonstrează acest episod este că avem avioanele de luptă rapide, piloții și sistemele necesare pentru a proteja Marea Britanie. Bănuiesc că rușii încearcă să demonstreze ceva”.12
Pagina a fost generata in 0.1616 secunde