Avion american de recunoaștere, în zbor deasupra Mării Negre și Ucrainei

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Avion american de recunoaștere, în zbor deasupra Mării Negre și Ucrainei

Externe 26 Noiembrie 2018 / 15:47 431 accesări

Un avion de recunoaștere și supraveghere de tip Boeing RC-135V al Forțelor aeriene americane a efectuat luni un zbor deasupra Mării Negre și Ucrainei, au anunțat autoritățile militare de la Kiev, zborul având loc pe fondul incidentului naval recent între Rusia și Ucraina, informează Mediafax. Forțele aeriene ucrainene au transmis SUA că au cerut aprobarea Kievului în legătură cu acest zbor care se desfășoară în conformitate cu "toate normele legislației internaționale și despre care se știa dinainte", informează agenția de știri Interfax-Ukraine. Potrivit presei, aeronava americană a decolat luni dimineață de la baza aeriană Souda Bay din Creta.

Dmytro Strutynsky, purtător de cuvânt al forțele aeriene ucrainene, a declarat că astfel de zboruri se desfășoară în mod regulat în spațiul aerian al Ucrainei, în conformitate cu standardele internaționale.

Ucraina acuză Rusia că a capturat trei nave ucrainene în Marea Neagră

Forţele navale ucrainene au anunţat că forţele speciale ruse au capturat trei dintre navele lor în Marea Neagră, relatează Reuters şi AFP, precizând că doi marinari ucraineni au fost răniţi în incident. Preşedintele ucrainean Petro Poroşenko "a denunţat un act agresiv al Rusiei vizând o escaladare premeditată" în această zonă şi a convocat în cursul serii cabinetul său militar, potrivit unor comunicate oficiale. "Forţele speciale ruse au capturat" aceste trei nave, a anunţat într-un comunicat comandamentul forţelor navale ucrainene, evocând "informaţii potrivit cărora doi marinari ucraineni au fost răniţi". Mai devreme în cursul serii de duminică, forţele navale ucrainene au acuzat Rusia că a deschis focul asupra navelor lor care încercau să intre din Marea Neagră în strâmtoarea Kerci, care separă Crimeea de Rusia şi prin care se face accesul în Marea Azov. Vedetele blindate de artilerie Berdiansk şi Nikopol au fost lovite de tiruri ale duşmanului şi nu mai pot naviga. Remorcherul Iani Kapu a fost constrâns să se oprească", se precizează în comunicatul Forţelor navale ucrainene. La rândul ei, Garda de coastă rusă a acuzat Ucraina că nu a anunţat în avans deplasarea convoiului de nave, ceea ce Kievul neagă, şi a afirmat că navele ucrainene efectuau manevre periculoase ignorându-le instrucţiunile în scopul de a alimenta tensiunile, relatează Reuters.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.1919 secunde