Avion de pasageri rusesc, aterizat de urgență la Sankt Petersburg

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
La un pas de alt necaz

Avion de pasageri rusesc, aterizat de urgență la Sankt Petersburg

Externe 26 Martie 2015 / 00:00 779 accesări

Un avionul UTair care se deplasa pe ruta Moscova - Sankt Petersburg a aterizat în siguranţă, ieri, pe aeroportul Pulkovo din Sankt Petersburg, după ce a primit permisiunea pentru o aterizare de urgență, în urma opririi unuia dintre motoare. Avionul, un Boeing 737, transporta 73 de pasageri şi şase membri ai echipajului atunci când unul dintre motoare a cedat. Avionul a aterizat în siguranţă la ora 12.33. Niciun pasager nu a fost rănit, a declarat o sursă aeroportuară.

BILANȚUL UNEI TRAGEDII Preşedintele francez, Francois Hollande, cancelarul Germaniei, Angela Merkel, şi premierul spaniol, Mariano Rajoy, s-au deplasat ieri în zona prăbuşirii avionului companiei Germanwings, în sud-estul Franţei. Victimele prăbușirii în Alpii Francezi a avionului Airbus A320 al companiei low-cost Germanwings sunt din 15 țări. Avionul decolase marți dimineață de pe aeroportul El Prat din Barcelona, cu 144 de pasageri și șase membri ai echipajului la bord, spre Dusseldorf. Între cele 150 de persoane decedate în urma prăbușirii avionului sunt cel puțin 72 de germani, potrivit companiei Germanwings. ”Până în prezent am identificat 49 de victime spaniole”, a declarat Francisco Martinez, secretar de stat pentru Securitate în Guvernul spaniol. Șeful diplomației franceze, Laurent Fabius, a spus că principalele naționalități ale victimelor sunt germană și spaniolă. Există și alte naționalități confirmate, respectiv argentiniană, australiană, belgiană, britanică, columbiană, daneză, israeliană, japoneză, marocană, mexicană și olandeză, a precizat Fabius. La rândul său, premierul francez, Manuel Valls, a evocat printre victime și un american. MAE a anunțat ieri că nu au fost identificați români la bordul avionului prăbușit în Franţa, iar misiunile diplomatice române din Spania, Franța și Germania nu au înregistrat nicio cerere de asistență din partea vreunui român care să semnaleze că avea rude sau prieteni la bordul aeronavei.

După ce a traversat zone cu turbulențe deasupra Mării Mediterane, avionul a intrat în spațiul aerian francez, unde condițiile meteo erau optime. Deasupra Alpilor Francezi, aparatul a intrat într-o coborâre abruptă, de circa opt minute, iar când a ajuns la o altitudine de 2.000 de metri, a dispărut de pe radare la ora locală 10.53, moment în care controlorul de trafic aerian a declarat stare de urgență. Deocamdată, principala ipoteză favorizată de anchetă cu privire la producerea catastrofei aeriene este cea a unei defecțiuni tehnice.

CUTIA NEAGRĂ VA DEZLEGA MISTERUL Una dintre cutiile negre ale avionului prăbuşit, găsită marți seara, este avariată, dar exploatabilă, a declarat, ieri, secretarul de stat pentru Transporturi, Alian Vidalies. Oficialul a precizat că sunt analizate toate ipotezele, dar în prezent nu este privilegiată cea a pătrunderii unui intrus în carlingă sau a unui atentat. Informaţiile cunoscute în prezent permit excluderea unei ipoteze, aceea a exploziei în zbor, a adăugat el.

CURSE ANULATE Câteva zboruri ale companiei Germanwings au fost anulate marţi, pentru că echipajele au refuzat să zboare după ce au aflat că aeronava prăbuşită în Alpii Francezi fusese ţinută la sol timp de o oră, pentru reparaţii, cu o zi înaintea accidentului, relatează ”The Telegraph”. Lufthansa a negat că ar exista o legătură între reparaţii şi zborurile anulate, afirmând că piloții au refuzat să zboare din motive personale. Lufthansa a confirmat că avionul care s-a prăbuşit în Alpi a fost ţinut la sol timp de o oră, luni, pentru repararea trapelor, dar a insistat că problema nu era legată de siguranţă.12