Avion de vânătoare rusesc, interceptat de avioane de la Baza Kogălniceanu

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Deasupra Mării Negre

Avion de vânătoare rusesc, interceptat de avioane de la Baza Kogălniceanu

Eveniment 20 Octombrie 2018 / 12:02 1549 accesări

Avioanele Forţelor Aeriene Canadiene staţionate la baza Mihail Kogălniceanu au interceptat un avion de vânătoare rusesc deasupra Mării Negre.

Informaţia a fost făcută publică de Forţele Aeriene Canadiene, care au postat pe Facebook fotografii din timpul misiunii.

CE A DECLARAT MINISTRUL APĂRĂRII NAȚIONALE

Mihai Fifor a declarat, sâmbătă, că aceste incidente sunt tot mai dese, mai ales când sunt exerciţii comune cu forţe ale NATO. ”Este un mod al Federaţiei Ruse de a testa modul cum acţionează forţele române, forţele NATO. De fiecare dată am demonstrat că suntem în măsură să îndeplinim misiunile”, a declarat Mihai Fifor la DigiTV.

De asemenea, în cadrul unei intervenții telefonice la Digi 24, ministrul Apărării, Mihai Fifor, a precizat că avionul nu a intrat în spațiul românesc.

CUM S-A ÎNTÂMPLAT

Avioane de vânătoare CF-18 Hornet au decolat de la Baza Mihail Kogălniceanu pentru interceptarea unui avion de luptă rusesc de tip SU-27 Flanker, care zbura în apropierea spațiului aerian românesc, deasupra Mării Negre. "În colaborare cu Forțele Aeriene Române, în cadrul misiunii de Poliție Aeriană întărită a NATO, avioanele de vânătoare CF-18 Hornet ale Forțelor Aeriene Regale Canadiene au interceptat un avion de luptă rusesc SU-27 Flanker, care opera în apropierea spațiului aerian românesc, deasupra Mării Negre", se arată în mesaj. Aceeaşi sursă mai arată că „imediat ce avionul rusesc a fost detectat de Centrul de comandă și control al Fortelor Aeriene Române, aparate Hornet canadiene au fost trimise la comanda Centrului NATO pentru Operaţiuni Aeriene Combinate de la Torrejon, Spania".

Forțele Aeriene Regale Canadiene execută o misiune de Poliție Aeriană întărită (Enhanced Air Policing) la Baza Kogălniceanu. Detașamentul canadian este format din aproximativ 135 de militari (piloți și personal tehnic) și cinci aeronave CF-18 Hornet.12