Avion egiptean prăbușit în Mediterană: 66 de morți

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Avion egiptean prăbușit în Mediterană: 66 de morți

Externe 19 Mai 2016 / 15:35 636 accesări

Un Airbus A320 al companiei EgyptAir, care efectua o cursă între Paris şi Cairo, cu 66 de persoane la bord, s-a prăbuşit în Marea Mediterană, joi dimineaţă, au anunţat oficiali din cadrul Aviaţiei Civile egiptene. Premierul egiptean, Sherif Ismail, a afirmat că este prea devreme pentru a spune dacă avionul a avut o problemă tehnică sau dacă un atac terorist a cauzat prăbuşirea acestuia. Zborul MS804 nu a mai putut fi localizat cu ajutorul radarului, la ora locală 2.45, când se afla la o altitudine de peste 11.000 de metri, imediat după ce a intrat în spaţiul aerian egiptean. Compania EgyptAir a anunţat că dispozitivele de lansare a apelurilor de urgenţă ale avionului dispărut au transmis un semnal care a fost primit la două ore după ce aeronava a fost localizată ultima oară, însă, potrivit armatei egiptene, de la bordul avionului nu a fost lansat niciun apel de urgenţă. Un căpitan de marină grec a declarat că la un moment dat a văzut un fel de explozie în aer, la mare altitudine, deasupra Mediteranei, fapt ce ar putea favoriza ipoteza unui atac terorist asupra aeronavei, însă, deocamdată, ancheta este abia la început și nicio variantă nu este exclusă.

Forţele aeriene şi navale egiptene participă la operaţiuni de căutare a fragmentelor de fuselaj ale avionului, în largul coastelor Egiptului. Ministrul francez de Externe, Jean-Marc Ayrault, s-a oferit să trimită avioane militare şi nave care să se alăture acestei operaţiuni. Grecia s-a alăturat operaţiunilor de căutare cu două aeronave şi o fregată. În avion se aflau 30 de egipteni, 15 francezi, doi irakieni, un britanic, un belgian, un kuweitian, un saudit, un sudanez, un ciadian, un portughez, un algerian şi un canadian. Rudele pasagerilor au început să sosească pe aeroporturile din Cairo și Paris, în căutare de noi informații, arată B1 TV. Spre sfârșitul dimineții, peste 30 de membri ai familiilor pasagerilor au plecat într-un suflet la aeroport, pentru a primi vești despre aparatul de zbor Airbus A320, care a decolat miercuri seară din Paris și apoi a dispărut deasupra Mării Mediterane.

UPDATE:

Fragmente ale avionului EgyptAir au fost descoperite în largul insulei greceşti Creta, anunţă ”Le Figaro”, citând un oficial militar grec. ”Fragmente au fost localizate la sud-est de insula Creta, de un avion egiptean C-130, o zonă care, din punct de vedere aerian, depinde de Egipt. Au fost trimise vase în zona respectivă”, a declarat Vassilis Beletsiotis, purtătorul de cuvânt al armatei Greciei. Şi televiziunea publică greacă ERT1 a arătat că ”fragmente ar fi fost descoperite la 230 mile marine (450 km) de Creta”.

UPDATE:

Avionul egiptean probabil a avut o bombă la bord, afirmă surse din cadrul Administraţiei SUA şi din serviciile de informaţii americane, citate de postul CNN. Probabilitatea unui atac terorist este mai mare decât cea a unei defecţiuni tehnice în cazul avionului de pasageri prăbuşit în Marea Mediterană, a afirmat şi ministrul egiptean al Aviaţiei Civile, Sherif Fatih. ”Probabil este vorba de un act terorist, deocamdată nu avem certitudini”, a precizat Sherif Fatih.

Taguri articol


Ştiri recomandate

12
Declarația pe proprie răspundere
Pagina a fost generata in 0.1764 secunde