Avion militar rus, fără arme la bord, deasupra Casei Albe și Pentagonului

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Tratatul „Cer deschis“

Avion militar rus, fără arme la bord, deasupra Casei Albe și Pentagonului

Externe 10 August 2017 / 10:50 636 accesări

Un avion militar rus, fără arme la bord, a survolat miercuri Capitoliul, Pentagonul, Agenția Centrală de Informații (CIA) și baza Andrews la o altitudine joasă, în cadrul Tratatului internațional 'Cer deschis', care le permite militarilor din Rusia și SUA să efectueze inspecții aeriene reciproce, a relatat CNN, citând doi oficiali americani. În virtutea acestui tratat, avioane militare ale Rusiei și SUA și ale altor țări pot efectua zboruri de observare deasupra unor situri militare din cele 34 de state semnatare. Un avion Tu-154 al forțelor aeriene militare ruse a survolat miercuri după-amiază la o altitudine de aproximativ 1.100 metri centrul Washingtonului și baza aeriană Andrews din Maryland, potrivit site-ului Flightradar24. Avionul rus a fost autorizat să intre în P-56, spațiul aerian cu grad ridicat de securizare din jurul Casei Albe. Un al doilea zbor al aceluiași avion era planificat miercuri între orele 17:00 și 18:00, avionul rus urmând să survoleze aeroportul din Bedminster, statul New Jersey, unde președintele Donald Trump se află în vacanță, potrivit celor doi responsabili familiarizați cu zborul aprobat de guvernul SUA. În virtutea Tratatului 'Cer deschis', în vigoare din 2002, au fost efectuate peste 1.200 de zboruri de inspecție aeriană, ceea ce contribuie la verificarea respectării acordurilor privind controlul armamentului, potrivit Agenției SUA pentru reducerea amenințărilor din domeniul apărării (DTRA).

Potrivit DTRA, zborurile din cadrul Tratatului 'Cer deschis' primesc prioritate din partea controlului de trafic aerian și sunt efectuate în strânsă coordonare cu Administrația Federală a Aviației din SUA.

Inspecțiile aeriene în cadrul acestui tratat sunt destul de comune și același avion rus a fost reperat recent la baza aeriană McConnell din Wichita, statul Kansas. Zborul de miercuri s-a remarcat totuși datorită importanței obiectivelor survolate în capitala americană.

Poliția Capitoliului a trimis miercuri o alertă privind planul de survol al Washingtonului între 11:00 și 19:00 de către un avion, fără a specifica faptul că este un aparat de zbor rus: "Avionul este unul mare și ar putea să zboare direct peste Capitoliu. Acest zbor va fi monitorizat de Centrul de comandă al poliției din Washington D.C. și de alte agenții guvernamentale federale".

"Tratatul 'Cer deschis' prevede supravegherea întregului teritoriu al țărilor semnatare", iar Washingtonul D.C. "nu face excepție", a relatat în cursul nopții de miercuri spre joi agenția de presă rusă TASS, citând, sub rezerva anonimatului, un responsabil al Pentagonului.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.166 secunde