Avionul EgyptAir a aterizat de urgență de cel puțin trei ori înainte de a se prăbuși în mare

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Avionul EgyptAir a aterizat de urgență de cel puțin trei ori înainte de a se prăbuși în mare

Externe 02 Iunie 2016 / 20:09 567 accesări

Avionul EgyptAir, care s-a prăbușit pe data de 19 mai în Marea Mediterană, cu 66 de persoane la bord, a trebuit să aterizeze de urgență de cel puțin trei ori în cele 24 de ore de dinaintea accidentului, a afirmat Jean-Paul Troadec, fostul director al Biroului de Anchete și Analize pentru Securitatea Aviației (BEA) din Franța, potrivit site-ului Euronews, care citează informații difuzate de postul public de televiziune France 3. Troadec a mai spus că aceste noi descoperiri sunt importante pentru anchetatori. ”Nu putem presupune că ştim cu exactitate ce s-a întâmplat la bord, însă nu este în totalitate normal ca un avion să se întoarcă de mai multe ori din drum, după un incident tehnic, fără a găsi nimic în neregulă”, a declarat Troadec.

Sistemele de avertizare numite ACARS ar fi semnalat o anomalie la bord, la scurt timp după decolarea de pe trei aeroporturi unde avionul a aterizat. Aceste avertizări au fost investigate de fiecare dată de tehnicienii de la sol, care nu au găsit nimic în neregulă, iar avionul a primit aprobarea să decoleze și să-și continue zborul. Fostul oficial a insistat că semnalele ACARS sunt emise în mod automat numai în cazul unei defecțiuni, iar modul normal de operare nu emite semnale. Fuselajul avionului a fost descoperit la 290 de kilometri de oraşul Alexandria, situat în regiunea de coastă a Egiptului, în sudul Mării Mediterane. Miercuri, o ambarcațiune a Forțelor navale franceze a depistat semnale care probabil provin de la una dintre cele două cutii negre ale avionului EgyptAir

O sursă apropiată anchetei EgyptAir a negat, joi, informaţia difuzată anterior de presa franceză, potrivit căreia o serie de alerte ar fi fost emise de aeronavă cu 24 de ore înainte de dispariţia sa, potrivit ”Le Figaro”. ”Nu este adevărat, aşa cum au anunţat anumite instituţii media franceze, că semnale ACARS care indicau prezenţa fumului la bord au fost emise de trei ori consecutiv în timpul zborurilor avionului”, a declarat sursa. Ministrul francez al Transporturilor, Alain Vidalies, a declarat joi dimineaţa că va fi nevoie de aproximativ opt zile pană când cutiile negre să poată fi recuperate.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.1721 secunde