Avionul în care se afla ministrul rus de Externe a încălcat spațiul aerian al Estoniei

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Avionul în care se afla ministrul rus de Externe a încălcat spațiul aerian al Estoniei

05 Mai 2017 / 19:38 462 accesări

Un avion rusesc de pasageri Iliușin Il-96, în care se afla ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a încălcat pentru scurt timp spațiul aerian al Estoniei în cursul zilei de miercuri, a anunțat vineri armata estonă, notează site-ul The Associated Press.

Incidentul este prima încălcare a spațiului aerian din Estonia, țară membră NATO, în acest an. În 2016, Rusia a pătruns ilegal în spațiul aerian eston de șapte ori, cu avioane militare.

"Lavrov a zburat către Finlanda pentru a discuta despre siguranța traficului aerian, dar mai întâi a încălcat spațiul aerian al Estoniei", a spus Kadri Peeters, un consilier al premierului Estoniei, pe contul de Twitter.

Armata estonă a precizat că avionul rusesc nu a inițiat niciun contact radio, deși avea transmițătoarele pornite, și nu a furnizat niciun plan de zbor. Sursele militare nu au confirmat prezența lui Serghei Lavrov la bordul aeronavei.

Joi, Serghei Lavrov a efectuat o vizită oficială în Finlanda, pentru a discuta aspecte legate de securitatea aeriană în regiunea Mării Baltice cu liderii politici din Finlanda.

În ultimul an, NATO și Rusia au purtat discuții pentru reducerea riscului de accidente aeriene deasupra Mării Baltice, prin folosirea unor transmitățoare speciale. Ulterior, mai multe avioane militare rusești au fost depistate că zburau cu transmițătoarele închise.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.186 secunde