Avionul Solar Impuls 2 și-a reluat călătoria în jurul lumii

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Avionul Solar Impuls 2 și-a reluat călătoria în jurul lumii
02 Mai 2016 / 17:40 219 accesări 0 comentarii

Avionul solar Solar Impulse 2 și-a reluat luni călătoria în jurul lumii, decolând din San Francisco, California, cu destinația Phoenix, Arizona (SUA), relatează AFP.

Solar Impulse sosise la San Francisco la 24 aprilie, venind dinspre Hawaii.

Pilotat de elvețianul André Borschberg, a decolat la ora 05:00 locală (12:00 GMT), iar zborul său spre Phoenix, pe o distanță de ceva mai mult de 1.150 kilometri, ar urma să dureze circa 16 ore și 20 de minute.

Această etapă este mult mai scurtă decât precedenta, care a durat circa 60 de ore și în cursul căreia avionul a fost pilotat de elvețianul Bertrand Piccard.

Traversarea Pacificului, efectuată în două etape, reprezenta cea mai periculoasă parte a călătoriei, din cauza distanței dintre locurile în care avionul solar ar fi putut ateriza în cazul apariției unor probleme.

Plecat din Abu Dhabi, Solar Impulse 2 a trebuit să facă o lungă escală tehnică în Hawaii pentru repararea bateriilor afectate de căldura excesivă în cursul primei etape a traversării Pacificului.

Solar Impulse 2 este un aparat experimental revoluționar pe ale cărui aripi se află peste 17.000 de celule fotovoltaice.

Taguri articol


Pagina a fost generata in 0.1437 secunde