Avocatul lui Abdeslam va depunde plângere împotriva procurorului Parisului

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Avocatul lui Abdeslam va depunde plângere împotriva procurorului Parisului
20 Martie 2016 / 14:31 413 accesări 0 comentarii
Sven Mary, avocatul lui Salah Abdeslam

Sven Mary, avocatul lui Salah Abdeslam

Sven Mary, avocatul suspectului-cheie în atentatele de la Paris Salah Abdeslam, va depune luni plângere împotriva procurorului Parisului, François Molins, pentru încălcarea secretului de instrucție, a relatat duminică presa belgiană, citată de AFP.

Într-o conferință de presă susținută sâmbătă seară, procurorul Parisului a anunțat că Abdeslam, arestat vineri la Bruxelles, le-a declarat anchetatorilor belgieni că "intenționa să se arunce în aer la Stade de France" în seara atentatelor, dar că "s-a răzgândit".

"Citirea unei o părți a mărturiei lui Abdeslam în conferință de presă reprezintă o încălcare" a regulilor, a spus avocatul Sven Mary, citat de cotidianul belgian francofon Le Soir.

"El a încălcat secretul de anchetă. Până în prezent, nimeni nu a oferit detalii privind ancheta, ci numai despre stare medicală a clientului meu și derularea procedurii viitoare", a mai declarat avocatul pentru cotidianul flamand De Standaard.

Totuși, codul de procedură penală francez, care reglementează secretul de instrucție, permite procurorului să se sustragă interdicției în anumite condiții.

Angajat într-o luptă judiciară cu Franța, Sven Mary, unul din principalii avocați ai Baroului din Bruxelles, a afirmat sâmbătă că clientul său se opune transferului la Paris, solicitat de Franța pe baza unui mandat de arestare european.

Conform acestei proceduri, o decizie definitivă privind trimiterea lui Salah Abdeslam în Franța trebuie luată în interval de 60 de zile începând din momentul arestării sale sau de 90 de zile dacă el înaintează recurs la o instanță supremă, a explicat sâmbătă Ministerul francez al Justiției.

Atentatele de la 13 noiembrie de la Paris și Saint-Denis s-au soldat cu 130 de morți și câteva sute de răniți.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1423 secunde