Banda desenată, pe... val

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Banda desenată, pe... val

Cultură 22 Septembrie 2012 / 00:00 348 accesări

Muzeul de Artă s-a transformat, pentru trei zile, într-o... „republică autonomă” - potrivit lui Dodo Niţă - în care se vorbeşte româna şi franceza, fiind gazda celei de-a XXII-a ediţii a Salonului Internaţional de Bandă Desenată (SIBD). Startul manifestării care celebrează cea de-a noua artă s-a dat, vineri seară, în prezenţa organizatorilor, a artiştilor şi editorilor invitaţi români şi străini şi a publicului alcătuit, în mare parte, din tineri.

În cadrul deschiderii oficiale, moderată de preşedintele Alianţei Franceze Constanţa, Ileana Meheleanu, a luat cuvântul ataşatul de cooperare lingvistică şi coordonatorul Alianţei Franceze din România, Jacques Bortuzzo, care a urat viaţă lungă SIBD. Au mai susţinut discursuri prof. univ. dr. Adrian Cioroianu, preşedintele Asociaţiei Bedefililor din România (ABDR), Dodo Niţă, dar şi directorul instituţiei gazdă, dr. Doina Păuleanu. Printre cei prezenţi la deschidere s-au aflat directorul Direcţiei Instituţii Subordonate din cadrul Consiliului Judeţean Constanţa, Carmen Vasile, precum şi consilierul superior din cadrul aceleiaşi direcţii, Mihaela Burlacu.

ÎNTÂLNIRE ÎNTRE GENERAŢII „Sperăm ca această ediţie să fie una specială, o întâlnire între generaţii, pentru că avem veterani precum Puiu Manu şi Vintilă Mihăescu, dar şi debutanţi precum Octav Ungureanu sau Valentin Sava. Ne bucurăm să avem doi creatori de benzi desenate din Constanţa, Radu Marian şi Laurenţiu Butuc”, a spus preşedintele ABDR, Dodo Niţă.

Manifestările continuă, în această sâmbătă, de la ora 10.00, cu lansări editoriale, întâlnirea cu artistul belgian Antonio Cossu, profesor la Academia de Arte Frumoase din Tournai, Belgia şi cu dezbaterea „Generaţia Cutezătorii”. Nu vor lipsi atelierele de creaţie, proiecţiile de desene animate, sesiunile de autografe, dar nici expoziţiile în care bedefilii vor descoperi benzi desenate extrem de atractive, semnate de veterani ai geniului, dar şi de tineri talentaţi. SIBD se va încheia duminică, de la ora 13.00, cu ceremonia de decernare a premiilor tradiţionalului concurs de bandă desenată.12
Pagina a fost generata in 0.1541 secunde