Bangladesh: Zeci de răniți într-o explozie la o moschee

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Bangladesh: Zeci de răniți într-o explozie la o moschee

Externe 05 Septembrie 2020 / 20:47 1148 accesări
Foto : AP Photo

Foto : AP Photo

Zeci de credincioși au suferit arsuri grave în timp ce se rugau într-o moschee din periferiile orașului Dhaka, când o aparentă explozie de gaz a lovit clădirea. Potrivit rapoartelor, explozia a luat viața unui băiat de 7 ani.

Cel puțin 50 de persoane au fost rănite într-o explozie la o moschee din fața orașului Dhaka, vineri seara, chiar în momentul în care credincioșii erau pe punctul de a-și termina rugăciunile, au spus autoritățile.

Explozia, considerată a fi cauzată de scurgerea unei conducte de gaz care se desfășoară sub moschee, a avut loc la Baitus Salat Jame Masjid din districtul Narayanganj, la aproape 25 de kilometri sud de capitala Bangladeshului.

Aproximativ 38 de persoane au fost duse de urgență la spitalul specializat în chirurgie plastică pentru arsuri și chirurgie plastică din Dhaka, cele mai multe dintre ele suferind 60-70% arsuri. Imamul moscheii și un alt cleric senior s-au numărat printre cei cu răni grave care au fost tratați la spital, potrivit ziarului The Dhaka Tribune.

Un băiat de 7 ani a murit în spital, Samanta Lal Sen, un coordonator al spitalului a fost citat de agenția de știri DPA.

Mai multe unități de stingere a incendiilor au fost repede la fața locului, iar o anchetă asupra exploziei este în desfășurare.

"Suspectăm în primul rând că s-a scurs gaz de pe linie și s-a acumulat în interiorul moscheii de când geamurile au fost închise. Când a fost pornit aparatul de aer condiționat, din cauza scânteilor, gazul ar fi putut exploda", a declarat oficialul departamentului de stingere a incendiilor, Abdullah Al Arefin. zicând de ziarul Daily Star.

Mai multe aparate de aer condiționat de la parterul moscheii au explodat în timpul incidentului. O unitate polițistă de eliminare a bombelor a colectat, de asemenea, probe de la fața locului pentru a examina natura exploziei.

Sursa : DW

Taguri articol


12