Bani pentru o școală constănțeană! Vezi pentru ce a primit finanțare!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
5.000 de lei pentru ”Școlile Europene” De la Ministerul Educației Bani pentru o școală constănțeană! Vezi pentru ce a primit finanțare!
Educație 03 Noiembrie 2015 / 15:28 1114 accesări 6 comentarii

Unitățile de învățământ care au obținut din partea Ministerului Educației și Cercetării Științifice (MECS) titlul de ”Școală Europeană”, pentru că au fost și sunt implicate în programe europene din domeniul educației și formării profesionale, primesc și fonduri din partea autorității centrale. Pe site-ul MECS a fost publicat ordinul de ministru prin care unitățile de învățământ care au primit titlul de ”Școală Europeană” în anul 2015 primesc suma de 5.000 de lei. ”Sumele vor fi utilizate de către fiecare unitate școlară pentru dotări de natura obiectelor de inventar, iar decizia privind bunurile care vor fi achiziționate aparține conducerii fiecărei unități de învățământ”, se mai precizează în ordinul de ministru. În total, 60 de școli și licee au primit, în cadrul competiției ”Școală Europeană” din 2015, suma de 5.000 de lei pentru a-și îmbunătăți baza materială, sporind astfel calitatea actului educațional.

UN LICEU DIN CONSTANȚA, PRINTRE CÂȘTIGĂTORI Printre cele 60 de școli și licee premiate se află și Colegiul Național Pedagogic ”Constantin Brătescu” din Constanța, care a primit în această vară pentru a patra oară consecutiv titlul de ”Școală Europeană”, în țară fiind doar două instituții ale căror merite au fost recunoscute de patru ori la rând. Competiţia constă în evaluarea calităţii şi coerenţei managementului şcolii, reflectate în documentele manageriale, precum şi a impactului pe care activităţile derulate în cadrul proiectelor europene l-au avut asupra culturii organizaţionale şi ethosului şcolii. Odată obţinut, certificatul ”Şcoala Europeană” este valabil pentru o perioadă de trei ani, după care şcoala trebuie să candideze din nou pentru a reconfirma titlul obţinut. ”Pentru a câștiga acest titlu a trebuit să pregătim un portofoliu pe care l-am depus la minister, în care am prezentat proiectele naționale și europene pe care le-am desfășurat și la care am participat în ultimii trei ani. Cu documente, poze, prezentarea activităților... O altă coordonată verificată a ținut de managementul instituției, programele de dezvoltare instituțională și cum se reflectă ceea ce ne-am propus în proiectele pe care le-am implementat”, a explicat, pentru ”Telegraf”, directorul Colegiului Național Pedagogic ”Constantin Brătescu”, prof. Anamaria Ciobotaru. Aceasta a enumerat câteva din cele mai importante proiecte europene implementate, prin care elevii au avut șansa să se formeze profesional în țări ale UE, primind certificate de competențe recunoscute în străinătate. ”Titlul de ”Școală Europeană” ne onorează, fiind o recunoaștere a faptului că instituția noastră derulează activități conform standardelor europene și respectă criterii de calitate care ne fac să accedem la acest statut”, a declarat prof. Ciobotaru.

Citește și:

Colegiul Pedagogic păstrează titlul de ”Școală Europeană”

Loading...

6 comentarii

elev 15:39:23 / 04 Noiembrie 2015
statut?

La ce statut d-na directoare ca nu am învatat nimik în acest liceu!Atat timp cat tu esti dr ,nu se v-a schimba nk!

Bibi 15:41:59 / 04 Noiembrie 2015
?

Daca dai dovada de atata corectitudine,cum se face ca fiica ta a intrat pe nemerit la profil bilingv?Rusine!

ziz 16:26:05 / 04 Noiembrie 2015
s-a dus

Pedagogic a fost ceva de capul lui cu ani în urma,acum nu vin profesorii la ore...Blonda vopsita stie acest lucru?Ea se foloseste de soferul scolii...hmm

cetatean 18:13:58 / 04 Noiembrie 2015
constatare trista

Cata rautate si frustrare poate acumula cinva care opineaza asemenea celor trei vorbitori?! Din pacate, tara in care traim este sufocata de asemenea indivizi - lovesc in copii pe nedrept pentru a face rau adultului la nivelul caruia nu se ridica, nu promoveaza examenele nationale sau se ghideaza dupa principiul - sa moara si capra vecinului! Trist, foarte trist! Nu o sa ne vindecam niciodata!

parinte 18:16:22 / 04 Noiembrie 2015
Bravo

Felicitari conducerii si cadrelor didactice!

parinte 08:23:12 / 10 Noiembrie 2015
scoala

Iar s-A laudat directoarea cu scoala ei de vara in care merge pe banii parintilor in america sau anglia, ca alte realizari scoala asta nu mai are ca nu incurajeaza deloc performanta iar pe copii buni ,care pot merge la concursurii,nu ii ajuta cu ore de pregatire suplimentare ca doar aduc faima si liceului nu doar ptr elev. D-na directoare ce faceti cu banutii strinsii de parinti depusi la fundatiie ca in scoala si in curte nu ati mai facut nimic de pe vremea lui vitanos. De ce nu platiti din acei bani ore suplimentare proprofesorilor care sa ajute copii ptr olimpiade si concursuri.

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2412 secunde