Barack Obama, în Peru pentru ultima sa vizită oficială

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Barack Obama, în Peru pentru ultima sa vizită oficială

Externe 19 Noiembrie 2016 / 10:03 505 accesări

Barack Obama a sosit în cursul nopții de vineri spre sâmbătă la Lima, etapa finală a ultimului său turneu în străinătate în calitate de președinte al Statelor Unite, pentru a participa la summit APEC ce reunește cele 21 de economii din Asia-Pacific, transmite AFP.

Președintele american urmează să se întâlnească sâmbătă în particular, printre alții, cu omologul său chinez, Xi Xinping, a cărui intervenție în cursul dimineții este extrem de așteptată. Pe agenda întrevederii, înăsprirea sancțiunilor împotriva Coreii de Nord și amenințarea ei nucleară.

De asemenea, va avea o reuniune cu celelalte 11 țări din Parteneriatul Transpacific (TPP), tratat comercial încheiat în 2015 sub impulsul administrației Obama, dar a cărui ratificare de către Washington pare compromisă total după alegerea lui Donald Trump și cruciada sa protecționistă.

Ultimul turneu al actualului lider de la Casa Albă, care a cuprins Grecia, Germania și Peru, se desfășoară în umbra succesorului său republican, Donald Trump, a cărui personalitate, gust al provocării și lipsă totală de experiență politică îngrijorează.

Barack Obama îi va ceda locul la Casa Albă la 20 ianuarie.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.2169 secunde