Bărbaţi prinşi în flagrant la Constanța cu droguri de mare risc

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Bărbaţi prinşi în flagrant la Constanța cu droguri de mare risc

Eveniment 23 Septembrie 2022 / 09:46 881 accesări

Doi bărbaţi au fost prinşi în flagrant delict cu droguri de risc şi mare risc, în urma unei acţiuni organizate de polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța – Serviciul Antidrog, împreună cu procurori din cadrul D.I.I.C.O.T. – S.T. Constanța.

La data de 21.09.2022, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Constanța au dispus reținerea pentru 24 de ore a unui inculpat, cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de de trafic internațional de droguri de mare risc, trafic de droguri de risc și mare risc.

Măsura a fost dispusă după ce, la data de 21.09.2022, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Constanța împreună cu ofițeri din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța au prins în flagrant 2 inculpați în timp ce ridicau, din municipiul Constanța, un colet expediat din Spania, în care se aflau disimulate droguri de risc și mare risc.

În cauză s-a reținut că unul dintre inculpati a procurat și introdus în țară, prin intermediul unei firme de curierat, cantitatea de 996,91 grame de rezină de canabis (hașiș) și 115,2 grame de cocaină.

Ulterior, inculpatul a predat organelor de cercetare penală 13,81 grame rezină de canabis (hașiș) pe care le deținea la domiciliu.
La momentul în care au fost surprinși în flagrant, asupra celui de al doilea inculpat a fost identificată și ridicată cantitatea de 0,71 grame de rezină de canabis.

În cursul zilei de astăzi a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Constanța, cu propunerea de arestare preventivă a inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română și sprijinul polițiștilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Alba Iulia.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.1294 secunde