Baron al drogurilor sud-american, prins după o misiune care a durat 30 de ani

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Îşi refăcuse chipul

Baron al drogurilor sud-american, prins după o misiune care a durat 30 de ani

Externe 02 Iulie 2017 / 15:23 637 accesări
Luiz Carlos da Rocha, omul cu mai multe chipuri

Luiz Carlos da Rocha, omul cu mai multe chipuri

Poliția braziliană a anunțat sâmbătă arestarea lui Luiz Carlos da Rocha, unul dintre cei mai importanți baroni ai traficului de cocaină din America de Sud, după ce fusese căutat timp de 30 de ani, în cursul cărora el recursese la chirurgie estetică pentru a nu putea fi identificat, relatează France Presse.

Luiz Carlos da Rocha, supranumit "Cap alb", a fost capturat la Sorriso, un oraș în statul brazilian Mato Grosso (vest), a precizat poliția federală într-un comunicat. Da Rocha își schimbase numele și se dădea drept Vitor Luiz de Moraes. Un chirurg îi refăcuse chipul pentru ca el să se sustragă urmăririi autorităților.

Circa 150 de agenți implicați în operațiunea care a dus la arestarea sa l-au capturat de asemenea pe adjunctul său și au confiscat mașini de lux, proprietăți și alte bunuri în valoare totală de 10 milioane de dolari.

Numele operațiunii, "Spectrum", fusese dat pentru modul de viață al lui Da Rocha, "care trăia discret, ascuns în umbră, scăpând astfel poliției timp de aproape 30 de ani". Când poliția a considerat că l-a localizat în Mato Grosso, ea a comparat "fotografiile fostului chip al lui Luiz Carlos da Rocha cu identitatea fotografică a lui Vitor Luiz de Moraes și a concluzionat că cei doi sunt de fapt una și aceeași persoană".

Suspectul este acuzat că a condus o uriașă rețea de producție și de trafic de cocaină. Potrivit poliției, drogul era cultivat și transformat în Bolivia, în Columbia și în Peru, iar apoi transportat în SUA și Europa pentru a fi vândut acolo. Conform aceleiași surse, Luiz Carlos da Rocha strânsese o avere personală de aproape 100 milioane de dolari.

Taguri articol


12