Baschet Club Athletic va evolua în eșalonul secund

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Veste bună pentru iubitorii baschetului constănțean Baschet Club Athletic va evolua în eșalonul secund
Sport 13 Iulie 2016 / 14:07 385 accesări 4 comentarii
Alexandru Olteanu speră ca baschetul constănțean să revină cât mai repede în prima ligă

Alexandru Olteanu speră ca baschetul constănțean să revină cât mai repede în prima ligă

După mai mulți ani de așteptare, amatorii de baschet din Constanța vor putea urmări în Sala Sporturilor partide oficiale din cadrul ligii secunde de baschet masculin. Cu sprijinul Consiliului Județean Constanța, formația Baschet Club Athletic Constanța va evolua în eșalonul secund, avându-l ca antrenor pe Alexandru Olteanu. „Echipa nou înființată a fost formată pe scheletul grupării de juniori și are în componență, în totalitate, sportivi constănțeni, dobrogeni. De aici și numele de MADE IN CONSTANȚA. Proiectul nostru este unul început în urmă cu nouă ani, la nivel de copii și juniori, iar acum ne dorim să formăm o echipă de seniori. Unul dintre obiectivele noastre este promovarea imaginii baschetului constănțean la nivel național, cât și continuitatea față de grupele de juniori existente la categoriile de vârstă Under 16 - Under 18, prin participarea și menținerea acestora în cadrul campionatului național Liga 1 masculin. Sper să facem o treabă bună, să creștem de la an la an și să ajungem acolo unde ne dorim, în prima ligă”, spune tehnicianul constănțean.

Echipa va fi formată din foști jucători de la BC Farul, din juniorii de la BC Athletic și din cei mai buni jucători din cadrul Ligii de Baschet pentru Amatori din Constanța. BC Athletic este un club cu tradiție în peisajul baschetului constănțean, care a mai evoluat în eșalonul secund al ligii naționale în sezonul competițional 2009-2010. Staff-ul echipei Baschet Club Athletic Constanța va fi format din Alexandru Olteanu - antrenor principal, Bogdan Ivanovici - antrenor secund, Vasile Pașca - director tehnic și Andrei Talpeș - team manager.

,,În Constanța, baschetul a început să renască și a renăscut în primul rând prin copiii și juniorii care au îmbrățișat cu multă dragoste acest sport. Este un sport complex, un sport frumos și elegant, un sport nobil chiar, care este util, mai ales pentru copii și juniori. Vrem să generăm și un model, iar acest model îl reprezintă echipa care va evolua în liga secundă și care poate fi consolidată în anii următori pentru Liga Națională”, a declarat Bogdan Ivanovici, antrenor secund la BC Athletic.

,,Ne dorim ca prin acest proiect baschetul să ia amploare și să ajungă un fenomen la nivelul întregii comunități. Obiectivul nostru este să consolidăm sportul pentru copii și cel de masă, iar echipa de baschet să fie exemplu. Dar nu vrem ca având acest prim pas făcut spre performanță să uităm de sportul de masă și să uităm de baschetul pentru copii”, consideră Andrei Talpeș, team managerul echipei Baschet Club Athletic Constanța.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2044 secunde