Băsescu: „Am obligaţia să candidez, dacă ajută PMP“

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Băsescu: „Am obligaţia să candidez, dacă ajută PMP“

Politică 06 Octombrie 2016 / 21:58 892 accesări

Preşedintele PMP, Traian Băsescu, a declarat, joi, că va candida la alegerile parlamentare dacă studiile sociologice vor arăta că ajută partidul, afirmând că a sfătuit-o pe Elena Udrea să nu se înscrie în cursa electorală pentru că riscă să îi apară şi alte dosare.

“Ca preşedinte de partid am obligaţia să iau steagul partidului în mână la alegerile legislative şi să candidez. Asta este obligaţia morală a unui preşedinte de partid. Trebuie văzut, însă, dacă acest lucru ajută partidul sau nu. Acest lucru îl vom şti în a doua parte a lunii octombrie. Vom face un studiu sociologic. Este bine (…) să ştim şi ştiinţific nu numai prin instinct sau prin obligaţia morală a unui preşedinte de partid să îşi conducă partidul în bătălie”, a declarat preşedintele PMP, Traian Băsescu, la B1 TV.

Traian Băsescu a afirmat că, în ţară, au apărut afişe electorale cu numele său fără să îşi dea acordul şi fără ştirea sa, subliniind că partidul este cel care şi-a asumat “riscul”.

El a adăugat că “un impediment major” în calea candidaturii sale ar fi şi o eventuală arestare a sa, în condiţiile în care unii politicieni au lansat speculaţii pe această temă, Băsescu precizând însă că nu a făcut nimic care să atragă o astfel de măsură.

În acelaşi timp, preşedintele PMP a spus că a sfătuit-o pe Elena Udrea să nu mai candideze pentru că există "riscul major" de a se trezi şi cu alte dosare.

"I-am adus aminte de tratamentul de care a avut parte în campania electorală, i-au apărut poze, i-a fost arestat soţul, putea fi arestat mai înainte, după, dar a trebuit în campanie. Deci, am prevenit-o că îşi asumă riscuri suplimentare dacă va candida”, a spus Traian Băsescu.

Băsescu a amintit că Elena Udrea nu mai este membră PMP din anul 2015.12
Pagina a fost generata in 0.1904 secunde