Băsescu, audiat la Parchetul General în cazul dezvăluirilor lui Ghiță

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Băsescu, audiat la Parchetul General în cazul dezvăluirilor lui Ghiță

Justiție 17 Ianuarie 2017 / 13:47 548 accesări

Traian Băsescu, fostul președinte al României, a ajuns, marți, la Parchetul General, pentru a fi audiat în dosarul de abuz în serviciu deschis după ce Sebastian Ghiță a difuzat o înregistrare în care fostul șef de stat vorbește despre intervenții în justiție.

Întrebat dacă se aștepta să fie citat, fostul președinte a declarat "Da, păi s-a anunțat public", precizând că a presupus că înregistrarea în care apare ar fi fost realizată de Sebastian Ghiță. Traian Băsescu a spus că nu s-a întâlnit cu fostul deputat înainte de dispariție.

Procurorii de la Parchetul General s-au autosesizat şi au deschis un dosar de abuz în serviciu în urma unei înregistrări difuzată de postul România TV, în care Sebastian Ghiță spune că fostul preşedinte Traian Băsescu are înregistrări cu Florian Coldea, Laura Codruţa Kovesi şi Cameliei Bogdan. Mai mult, postul prezintă o înregistrare cu Traian Băsescu în care acesta susţine că ştie cum a fost condamnat Dan Voiculescu şi cum era aranjată mutarea Cameliei Bogdan în locul magistratului Mustaţă.

În cadrul anchetei, procurorii verifică toate aspectele semnalate de fostul deputat, modul în ajung casetele cu înregistrări la România TV şi dacă a fost ajutat să se sustragă anchetelor.12
Pagina a fost generata in 0.1689 secunde