Băsescu: Cum poate fi credibilă GRECO când nu vorbeşte despre abuzurile de la Prahova?

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Băsescu: Cum poate fi credibilă GRECO când nu vorbeşte despre abuzurile de la Prahova?
Politică, Justiție 12 Iulie 2019 / 08:21 1784 accesări 3 comentarii

Traian Băsescu a declarat că raportul GRECO este lipsit de echilibru, în condiţiile în care nu aduce în discuţie toate abuzurile care au avut loc în justiţie despre cate toţi românii ştiu. Fostul preşedinte s-a întrebat cum poate fi credibil raportul când nu vorbeşte despre abuzurile de la Prahova.

„Când vine raportul GRECO şi, deşi ştie despre toate abuzurile care s-au petrecut şi au fost scoase la suprafaţă în România, nu spune un cuvânt. Se face politică. Eu, în locul celor de la GRECO, aş fi menţionat nevoia continuării procesului de securizare a libertăţii magistraţilor. Le-aş fi scris gros acolo ceea ce am spus, şi am văzut că a fost trecut în dreptul altui politician, dar e spusă de mine, că fiecare magistrat are libertate atâta câtă vrea să îşi ia. Din acest punct de vedere, cred că raportul GRECO a greşit şi se discreditează exact pentru că nu semnalează şi lucruri pe care deja le ştiu toţi românii. Cum mai poate fi credibil raportul GRECO când tu nu vorbeşti nimic despre abuzurile de la Prahova, despre numărul mare de achitări pentru oameni care au stat în arest preventiv? Nu spune nimeni că asta a fost principala caracteristică a justiţiei în ultimii 10 ani. Pe fond, lucrurile au progresat, dar au fost erori. GRECO trebuia să le semnaleze ca încălcări ale drepturilor fundamentale ale unor oameni. ”, a afirmat Traian Băsescu, joi seara, la TVR 1.

Europarlamentarul PMP a adăugat că a fost neplăcut surprins de lipsa de echilibru a rapoartelor GRECO.

„Pentru mine a fost o surpriză neplăcută lipsa de echilibru a raportului GRECO şi următorul nu va mai conta. Am văzut nenorociri făcute de justiţie şi GRECO nu spune un cuvânt. S-a focusat pe desfiinţarea Secţiei de investigare a magistraţilor. E opţiunea fiecărui stat”, a completat Băsescu.

El a mai spus că preşedintele Klaus Iohannis trebuia să recunoască încă de la începerea mandatului abuzurile în justiţie.

„Unde cred eu că o să aibă o oarecare responsabilitate domnul Iohannis în politica internă. A venit după 10 ani de discurs prezidenţial de susţinere a instituţiilor statului, de ranforsare a instituţiilor statului care în aceşti 10 ani şi de izolare a acestor instituţii de orice altceva, inclusiv de influenţa politică, cel puţin aparent. După 10 ani nu o să meargă să o mai ţii încă 10 ani cu acelaşi discurs. Eu aş fi recunoscut, ca proaspăt preşedinte «domnule, s-au făcut totuşi şi abuzuri şi hai să continuăm lupta împotriva corupţiei şi reformarea justiţiei, având grijă şi de respectarea drepturilor fundamentale». Nu nuanţat, aici trebuia pusă o tuşă groasă cerută de orice stat civilizat”, a conchis Traian Băsescu.

Grupul Statelor contra Corupţiei (GRECO) a transmis că România a înregistrat progrese insuficiente în combaterea corupţiei exprimând preocupare privind reformele din sistemul judiciar, în special asupra refuzului Bucureştiului de a desfiinţa Secţia specială de investigare a magistraţilor.

Preşedintele Klaus Iohannis a solicitat, miercuri, ca Guvernul să vină cu o iniţiativă legislativă pentru a corecta „aomalia”care este Secţia de investigare a infracţiunilor din justiţie (SIIJ), precum şi alte neregularităţi din domeniu, urmând ca dezbaterea să aibă loc în Parlament.

Totodată, Iohannis de declarat că Executivul PSD-ALDE a primit un nou cartonaş roşu din partea forurilor europene, legat de justiţie, prin rapoartele GRECO, şi spune că în ciuda recomandărilor, Guvernul continuă să emită ordonanţe în domenii importante.

Loading...

3 comentarii

Dudu 10:43:33 / 12 Iulie 2019
Interesant !

Brusc , dupa ce bacanta matracuca blonda s-a intors din Costa Rica , Baselu si-a luat portia de zarzavat si da temeinic din gura , din brate , din picioare , contra procurorilor , ca sa arate ca traieste mioritic balcanic ! Ipochimenul joaca din nou , a cata oara , rolul Albei ca Zapada ... Marlan si hahalera !

Sumer 17:36:57 / 13 Iulie 2019
Basescu si legea lui

La ce sa te astepti de la Basescu care a declarat si nu doar odata ca acei politicieni care au furat dar au dat bani la partid sunt nevinovati,va dati seama cum gandeste asta adica eu daca vreau sa ma apuc de furat milioane de euro fac juma juma cu partidul meu si daca sunt prins judecatorul trebuie mai intai sa ia aprobarea de la seful partidului meu daca vrea sa ma condamne daca seful meu de partid spune ca nu sunt hot pt.ca am dat bani la partid judecatorul trebuie sa se supuna.

Pt "Dudu " 09:37:44 / 15 Iulie 2019
Du ..du ..du ... DU-TE N...

Du du duuuuuu...Ba ești prost, ești nebun.!!!!.. Până mai ieri dormeai cu poza lui Petrov sub pernă SI acum. ???.. ANII de zile l-ai lins in PLa , in cur, după ce se caca ,SI acum ?... Apropo ai auzit că în România s-au SEMNAT PROTOCOLAE SECRETE INTERZISE prin lege ?..Da ce spune Petrov de Prahova ?...Mă vinovat .... Liviu Dragnea ?!!!!!!!.. S-au MATA aia kurva care te-a CĂCAT la BEȚIE ?.....Va faceți că plouă când e vorba de JUSTIȚIA BASHITA , când PDL PNL CIUMA ROȘIE a schimbat PESTE 100 de articole din CODUL PENAL NOAPTEA CA HOȚII... Știe El Petrov cum se fabricau DOSARE PENALE ...SI ÎNCĂ ..Că doar el a construit acest SISTEM TICĂLOȘIT ...SI vinovat e TOT .... LIVIU DRAGNEA !!!!!!!?...În ce țară Deciziile CCR nu se respectă ?.. S-au NUMAI când va convine vouă basistilor JOHANISTI !!!?...Ce sa întâmplat la Ploiesti..La Oradea...ar fi trebuit să ducă la arestarea imediată a șefei DNA SI SRI...

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2029 secunde