Băsescu vrea să fie din nou președinte... de orice!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Băsescu vrea să fie din nou președinte... de orice!

Politică 09 Ianuarie 2017 / 17:10 745 accesări

Unora le place să conducă. Vor să fie lideri cu orice preț. Acest lucru poate fi valabil și pentru fostul președinte al României Traian Băsescu, care a ocupat mai mereu funcții de conducere. După ce și-a încheiat aventura la Cotroceni, în loc să-și vadă de pensionare, fostul șef de stat a continuat să activeze în politică. A devenit președintele partidului, PMP, pe care l-a înființat încă de pe vremea când era șeful statului, iar mai nou a fost ales și în funcția de senator. Și, pentru că postura de senator nu este suficientă, Traian Băsescu și-a propus să ajungă președintele Comisiei pentru dezvoltare și strategie economică din Senat. Un președinte mai mic, ce-i drept, însă este bun și acest post în condițiile în care colegii din politică nu l-au luat în serios atunci când a afirmat că vrea să fie premierul României.

VICTOR PONTA, VREA ȘI EL SĂ FIE UN ȘEF MAI MIC

Băsescu nu este singurul greu al politicii căruia îi place postura de șef. Fostul premier Victor Ponta și-a propus să ajungă președintele Comisiei pentru afaceri europene din Camera Deputaților. Ce-i drept, Ponta și-ar fi dorit să devină președintele Comisiei juridice, însă problemele din justiție îi frâng aspirațiile. La Senat, în schimb, Comisia juridică va fi condusă de Șerban Nicolae, care a propus modificări controversate la Codul Penal, ce ulterior au fost respinse.

În altă ordine de idei, Eugen Nicolicea a fost ales președintele Comisiei pentru regulament din Cameră, dar și al comisiei pentru disciplină și imunități. Fostul consilier al premierului Dacian Cioloș, Cătălin Drulă, în prezent deputat USR, este președintele Comisiei parlamentare pentru tehnologia informațiilor și comunicații. La Camera Deputaților, Comisia de politică externă este condusă de deputata UDMR Biró Rozália-Ibolya, care fusese propusă la un moment dat ca ministru al culturii în guvernul lui Victor Ponta, însă președintele de atunci, Traian Băsescu, a sugerat că nu va fi de acord, întrucât nu stăpânea bine limba română. La Senat, șeful comisiei de politică externă este Sorin Cristian Dumitrescu (PSD). Fostului ministru Ecaterina Andronescu (PSD) i-a revenit președinția Comisiei pentru învățământ din Senat, în timp ce Comisia economică, pentru industrii și servicii din Senat este condusă de inițiatorul Legii conversiei, senatorul PNL Daniel Cătălin Zamfir.12
Declarația pe proprie răspundere
Pagina a fost generata in 0.1448 secunde