„Bătaie“ pe timbrele cu Che Guevara

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

„Bătaie“ pe timbrele cu Che Guevara

Lifestyle 15 Octombrie 2017 / 14:03 477 accesări
Timbrul scos la vânzare în Irlanda costă doar un euro

Timbrul scos la vânzare în Irlanda costă doar un euro

Un timbru cu efigia lui Ernesto Che Guevara, emis cu ocazia celei de-a 50-a comemorări a morții acestuia, s-a epuizat rapid în Irlanda, țară de unde își are originile o parte a familiei revoluționarului argentinian. "Am tipărit inițial 122.000 de timbre. Suntem obligați să tipărim din nou pentru a satisface cererea", a declarat un purtător de cuvânt al poștei irlandeze. Timbrul, cu valoarea de un euro, reproduce faimosul portret în alb-negru creat de un artist din Dublin, Jim Fitzpatrick, în 1968, pe un fond roșu sângeriu. Tatăl lui Che Guevara, Ernesto Guevara Lynch, era un inginer civil de origine irlandeză, iar fraza "în venele fiului meu curge sângele rebelilor irlandezi", care îi este atribuită, figurează pe plicul creat special pentru a acompania timbrul. Acest omagiu adus lui Che Guevara nu este însă pe placul tuturor irlandezilor. Unul dintre contestatarii ideii, senatorul Neale Richmond, a calificat inițiativa drept total inacceptabilă, întrebându-se dacă nu cumva poșta vrea să onoreze și dictatori precum Pol Pot sau Nicolae Ceaușescu.

Erou al Revoluției din Cuba, Ernesto Che Guevara s-a născut la 14 iunie 1928 la Rosario, în Argentina, într-o familie burgheză. Revoluționarul s-a stins din viață pe 9 octombrie 1967, la doar 39 de ani, în Bolivia, unde a fost executat de un soldat bolivian.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.2684 secunde

Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/lib/php/sessions) in Unknown on line 0