Bătălie mare pentru accederea în turul II al prezidențialelor

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
SONDAJ CURS Bătălie mare pentru accederea în turul II al prezidențialelor
Politică 11 August 2019 / 18:00 390 accesări 0 comentarii

Centrul de Sociologie Urbană și Regională (CURS) a dat publicității cel mai nou sondaj de opinie. Cercetarea este efectuată în perioada 19 iulie - 5 august pe 1,600 de persoane prin interviuri față în față la domiciliul acestora. Marja de eroare este de plus/minus 2,45% la un nivel de încredere de 95%, relatează Știripesurse.ro. Președintele Klaus Iohannis,candidat al PNL pentru un al II-lea mandat în fruntea statului ar fi votat în primul tur de 39% din totalul celor care au mers la vot și au indicat o opțiune, urmat de președintele ALDE,Călin Popescu Tăriceanu, candidatul ALDE la alegerile prezidențiale cu 18% (posibil candidat comun al ALDE și Pro România dacă negocierile privind alianța electorală se vor și confirma). Tăriceanu e urmat îndeaproape deDan Barna, candidatul comun al USR și PLUS în cadrul Alianței politice ”Alianța 2020 USR+PLUS” cu 17% și de premierulViorica Dăncilă, candidatul PSD la alegerile prezidențiale cu 14%.

Coroborând scorurile prezidențiabililor cu cele ale partidelor sau alianțelor politice sau electorale care îi susțin se poate spune că va fi o bătălie interesantă pentru cel care îl va înfrunta pe Klaus Iohannis în turul II și că oricare din cei 3 poate accede în următoarea rundă.

În ce privește partidele- Topul este dominat dePartidul Național Liberal (PNL) cu 31 la sută. UrmeazăPartidul Social Democrat cu 24%șiAlianța 2020 USR+PLUS cu 20%. La mare distanță urmeazăALDE cu 8%și posibilii viitori parteneri de alianță electorală,Pro România cu 7%. PMP și UDMR încheie plutonul cu 5 și respectiv 4 la sută.

În ce privește mulțumirea față de prestația președintelui și premierului:

- 47% se declară mulțumiți și foarte mulțumiți de prestația președintelui Klaus Iohannis. 50% sunt nemulțumiți și foarte nemulțumiți de activitatea lui.

- 23% se declară mulțumiți și foarte mulțumiți de prestația premierului Viorica Dăncilă. 74% se declară nemulțumiți și foarte nemulțumiți de activitatea ei.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1596 secunde