Bătălie pentru lefurile de 13.000 euro/lună din ASF

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Miză de 50 miliarde euro! Bătălie pentru lefurile de 13.000 euro/lună din ASF
Economie 05 Noiembrie 2018 / 18:17 338 accesări 1 comentariu
Mandatul conducerii ASF, instituție care supraveghează piețe de 50 miliarde euro, a expirat luni, 5 noiembrie

Mandatul conducerii ASF, instituție care supraveghează piețe de 50 miliarde euro, a expirat luni, 5 noiembrie

Sindicatul din Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) îi cere actualului președinte al instituției, Leonardo Badea, să onoreze plata primei anuale prevăzute în contractul colectiv de muncă pentru toți angajații. Prima, potrivit mai multor surse citate de hotnews.ro, este de 100% din salariul brut lunar. În primele nouă luni, leafa medie netă de bază în ASF a fost de 9.730 lei, iar unii dintre șefi au încasat și 13.000 euro/lună! La 31 decembrie, în Autoritate lucrau 512 persoane. De notat că întregul circ vine în ziua în care expiră mandatul șefilor ASF și cu 24 de ore înainte de audierile din Parlament privind noua conducere. Instituția supraveghează piața de capital (care are o capitalizare de peste 38 miliarde euro), piața pensiilor private (zece miliarde euro) și piața asigurărilor (peste 2,1 miliarde euro). Miza este, evident, uriașă. Pe de-o parte, vocile din opoziție cer înlocuirea conducerii ASF, avertizând că șefii actuali răspund la comanda partidului de guvernare. Pe de altă parte, transportatorii (piesa cu cea mai mare greutate din acest puzzle - n.r.) spun că este nevoie de continuitate. „Comisia Europeană a încercat, influenţată de poziţia asiguratorilor, să elimine tariful de referinţă din actuala lege RCA, însă actuala conducere a ASF s-a poziţionat corect, protejând unul dintre elementele-cheie care au adus piaţa poliței auto obligatorii la echilibru“, au declarat luni reprezentanții FORT, una dintre marile puteri din sectorul transporturilor.

Taguri articol
Loading...

1 comentariu

Constantinescu 01:59:21 / 06 Noiembrie 2018
Alţi criminali

Păi să ne întrebăm unde sunt banii de şcoli şi spitale? PENTRU CE PRIME, CE AU LUCRAT PENTRU PRIME ŞI SALARII FOARTE MARI. Românii nu sunt numai prost informaţi, dar sunt şi proşti. La tv se uită la emisiuni tâmpite şi aşa se tâmpesc şi mai tare. Primesc ce merită. Aud că vor creşte salariile poliţiştilor. Un agent care are acum circa 4.000 lei lunar va ajunge la peste 5.000 lei lunar. Asata este treabă? Nu că nu ar fi bine, dar astfel de bani să ajungă la cei care fac treabă, nu la nişte puturoşi şi corupţi cum sunt majoritatea agenţilor de poliţie. mare neruşinare. nu vedeţi cum s-au îngrăşat? Mai ales cei dim poliţia de frontieră. Acum au câte o maşină la doi agenţi, vă daţi seama? Ăsta da jaf din banii publici. Alo, aude cineva în ţara asta?

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.Pagina a fost generata in 0.2205 secunde