Bază de date secretă, dezvăluită poliţiei de la frontiera SUA - Mexic! „Este un abuz!”

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Bază de date secretă, dezvăluită poliţiei de la frontiera SUA - Mexic! „Este un abuz!”

Externe 07 Martie 2019 / 16:51 336 accesări

Autorităţile americane au creat o bază de date secretă cu jurnaliştii şi activiştii umanitari care au însoţit o caravană de migranţi din America Centrală ce a încercat anul trecut să intre în SUA dinspre Mexic, a relatat grupul de televiziune NBC, preluat de AFP, potrivit agerpres.ro. În anumite cazuri, autorităţile au divulgat chiar paşapoartele acestora pentru semnalmente, a precizat NBC 7, un post local al grupului, citând documente obţinute de la o sursă a Ministerului de Interne care a cerut să rămână anonimă. Aceste documente menţionează persoane care trebuie controlate la frontiera dintre SUA şi Mexic, potrivit acestei surse. Printre persoanele înregistrate de poliţia de frontieră se numără 10 jurnalişti, dintre care şapte de naţionalitate nord-americană, un avocat american şi 47 de persoane originare din SUA sau din alte ţări care sunt calificate drept organizatori, instigatori sau ale căror roluri "nu sunt cunoscute".

Lista cuprinde susţinători ai unor asociaţii de apărare a migranţilor precum Border Angels ('Îngerii de la frontieră') sau Pueblo Sin Fronteras ('Popor fără frontiere'), a precizat NBC 7. Nu doar că au fost semnalate persoane pentru ca ele să fie controlate, dar au fost constituite şi dosare despre fiecare dintre persoanele trecute în aceste fişe, a afirmat sursa din cadrul Ministerului de Interne. "Noi suntem o agenţie de anchete penale, nu o agenţie de informaţii. Nu putem face dosare asupra oamenilor, însă exact asta se întâmplă. Este un abuz (al rolului agenţilor de frontieră)", a mai spus sursa citată de NBC 7.

Solicitat de acelaşi post de televiziune să comenteze informaţiile, un purtător de cuvânt al Serviciului vamal şi de protecţie a frontierelor a refuzat să confirme sau să dezmintă validitatea documentelor prezentate de NBC 7. Caravane cu migranţi pornesc cu regularitate din America Centrală spre SUA în ciuda eforturilor administraţiei Trump de a limita imigraţia clandestină.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.1955 secunde