BBC: Guvernul sirian continuă producţia de arme chimice

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

BBC: Guvernul sirian continuă producţia de arme chimice

04 Mai 2017 / 21:11 429 accesări

Jurnaliştii BBC dezvăluie că regimul sirian continuă producţia de arme chimice, încălcând în mod flagrant un acord semnat în urmă cu patru ani, potrivit unor informaţii transmise de o agenţie de informaţii occidentală. Anterior, Assad a declarat că regimul şi-a predat toate armele chimice în urma acordului semnat în 2013, după atacul chimic de la Ghouta.

Un document arată că regimul produce arme chimice şi biologice în trei institute de cercetare din apropiere de Damasc şi Hama.

În acest sens, aceste arme sunt produse în institute administrate de Centrul de Studii şi Cercetări Ştiinţifice (SSRC) din localităţile Masyaf, Dummar şi Barzeh.

Observatorii Organizaţiei pentru Interzicerea Armelor Chimice (OPCW) monitorizează aceste institute, dar producţia de arme chimice şi biologice ar continua în secţiuni închise.

La Masyaf şi Barzeh există sisteme pentru instalarea unor arme chimice pe rachete cu rază lungă de acţiune.

De asemenea, aliaţii ruşi şi iranieni sunt conştienţi de producţia de arme chimice a regimului Assad.

Ţările occidentale au acuzat că avioanele regimului au aruncat bombe chimice la începutul lunii aprilie asupra localităţii Khan Sheikhoun.

Un număr de 87 de civili şi-au pierdut viaţa în atacul cu gaz sarin, care a vizat o localitate controlată de rebelii sirieni din provincia Idlib.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.3908 secunde