BC Athletic Constanța, învinsă și de Rapid București

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Eșec în Capitală, într-o restanță din Liga 1 de baschet masculin BC Athletic Constanța, învinsă și de Rapid București
Sport 13 Decembrie 2017 / 20:30 738 accesări 0 comentarii
Jucătorii de la Baschet Club Athletic Constanța au ratat viuctoria în ultimul sfert al partidei cu Rapid

Jucătorii de la Baschet Club Athletic Constanța au ratat viuctoria în ultimul sfert al partidei cu Rapid

Miercuri seară, în Sala Rapid din București, formația cu același nume a primit vizita echipei Baschet Club Athletic Constanța, într-un meci contând pentru etapa a 8-a din Liga 1 de baschet masculin. Gruparea de pe Litoral a terminat în avantaj prima repriză, 44-38, dar a cedat inițiativa după pauză, la fel ca în etapa precedentă, când a cedat pe teren propriu în fața unei alte formații bucureștene, CN „Aurel Vlaicu”. În cele din urmă, Rapidul s-a impus cu scorul de 74-69, exact scorul din partida cu CNAV! Rezultatele parțiale pe sferturi au fost 19-22, 19-22, 16-12 și 20-13, gazdele trecând la conducere abia în ultimul sfert.

Punctele echipei constănțene au fost realizate de Alexandru Deconescu 21 (1x3), Vladimir Mihai 13 (3x3), Jeremi Booth 11 (1x3), Alexandru Unitu 7 (1x3), Alexandru Liță 6, Adrian Trandafir 5 (2x3), Andrei Oprean 4 și Sergiu Ursu 2. Au mai jucat: Mario Takacs-Sixt, Andrei Șerban. Rezerve neutilizate: Andrei Bercea, Cătălin Miloș.

Celelalte rezultate din etapa a 8-a: CN „Aurel Vlaicu” București - Phoenix II Galați 90-74; Politehnica II Iași - BCM U. FC Argeș II Pitești 111-50 (partidă jucată în devans).

În clasament conduce CN „Aurel Vlaicu” București, cu 15 puncte din 8 jocuri, urmată de BC Athletic Constanța 14p/8j, Rapid București 13p/8j, BCM U. FC Argeș II Pitești 11p/8j, Politehnica II Iași 10p/8j și Phoenix II Galați 9p/8j.

Al doilea eșec consecutiv pentru Athletic, după cel de pe teren propriu cu CNAV, nu schimbă prea mult datele problemei. În faza semifinală a Ligii 1 vor ajunge primele două clasate cu drept de promovare din fiecare grupă. Constănțenii sunt mari favoriți în meciurile de pe teren propriu cu sateliții echipelor din Galați și Iași, astfel că își păstrează intacte șansele de a ocupa cel puțin locul 2. Formațiile calificate în faza semifinală, opt la număr, vor forma o singură serie, în care se va juca „fiecare cu fiecare”. Spre deosebire de sezonul anterior, nu se va ține cont de rezultatele directe din faza inaugurală (sezonul regulat). Primele patru clasate se califică la turneul final de promovare, în urma căruia primele două clasate obțin dreptul de participare în Liga Națională de baschet masculin, ediția 2018-2019.

Citește și:

BC Athletic a rămas lider în Liga 1 de baschet masculin

Gladiatori doar o repriză...

Prima sută a sezonului pentru BC Athletic ConstanțaPagina a fost generata in 0.1638 secunde