BC Athletic Constanța joacă miercuri în Sala Rapid

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Restanță din Liga 1 de baschet masculin BC Athletic Constanța joacă miercuri în Sala Rapid
Sport 13 Decembrie 2017 / 14:29 578 accesări 0 comentarii
Baschet Club Athletic Constanța este 99% calificată pentru faza semifinală din Liga 1

Baschet Club Athletic Constanța este 99% calificată pentru faza semifinală din Liga 1

Miercuri, de la ora 18.00, într-o partidă contând pentru etapa a 8-a din Liga 1 de baschet masculin, Baschet Club Athletic Constanța va juca în deplasare cu Rapid București. Ultimele două jocuri ale Athleticului din sezonul regulat sunt programate pe teren propriu, cu sateliții echipelor din Iași (17 decembrie) și Galați (22 decembrie).

„Etapa a 8-a a sezonului regulat din Liga 1 de Baschet Masculin ne rezervă și ultima deplasare a acestui sezon. Miercuri ne deplasăm la București pentru un meci dificil cu CS Rapid București, echipă cu care în turul acestui campionat am câștigat după o repriză de prelungiri. Cu foști jucători de națională de baschet 3x3, echipa Rapidului este una dintre cele mai puternice echipe din grupa noastră. După meciul cu Rapid ne întoarcem acasă unde până la sfârșitul anului avem de susținut două meciuri la Sala Sporturilor. Team is everything!”, a scris pe Facebook gruparea constănțeană.

Alte rezultate din etapa a 8-a: CN „Aurel Vlaicu” București - Phoenix II Galați 90-74; Politehnica II Iași - BCM U. FC Argeș II Pitești 111-50 (partidă jucată în devans). Restanță din etapa a 2-a: BCM U FC Argeș II Pitești - Phoenix II Galați 102-84.

În clasament conduce CN „Aurel Vlaicu” București, cu 15 puncte din 8 jocuri, urmată de BC Athletic Constanța 13p/7j, Rapid București 11p/7j, BCM U. FC Argeș II Pitești 11p/8j, Politehnica II Iași 10p/8j și Phoenix II Galați 9p/8j.

„Cred că dacă obținem două victorii în partidele cu sateliții ne asigurăm cel puțin locul 2 în clasamentul final și calificarea la turneul semifinal”, spunea Alexandru Olteanu, antrenor principal la BC Athletic Constanța, după eșecul de pe teren propriu cu CNAV. Reamintim că în faza semifinală a Ligii 1 vor ajunge primele două clasate cu drept de promovare din fiecare grupă. Constănțenii sunt mari favoriți în meciurile de pe teren propriu cu sateliții echipelor din Galați și Iași, astfel că și în cazul unui eșec în Sala Rapid își păstrează intacte șansele de a ocupa cel puțin locul 2. Formațiile calificate în faza semifinală, opt la număr, vor forma o singură serie, în care se va juca „fiecare cu fiecare”. Spre deosebire de sezonul anterior, nu se va ține cont de rezultatele directe din faza inaugurală (sezonul regulat). Primele patru clasate se califică la turneul final de promovare, în urma căruia primele două clasate obțin dreptul de participare în Liga Națională de baschet masculin, ediția 2018-2019.

Cu o victorie în fața Rapidului, Baschet Club Athletic Constanța devine favorită la câștigarea Grupei 4, grație rezultatelor directe favorabile cu formația Colegiului Național „Aurel Vlaicu” din București, victorie cu 92-86 și înfrângere cu 69-74. Foarte probabil, adversarele constănțenilor din faza semifinală vor fi CSM Mediaș, CSM Sighetu Marmației, CSM Ploiești, CSO Voluntari, CS Cuza Sport Brăila, Știința București și Colegiul Național „Aurel Vlaicu” București.

Citește și:

BC Athletic a rămas lider în Liga 1 de baschet masculin

Gladiatori doar o repriză...

Prima sută a sezonului pentru BC Athletic ConstanțaPagina a fost generata in 0.1483 secunde