BC Athletic Constanța și-a aflat adversarii din viitorul sezon

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Se apropie startul Ligii 1 de baschet masculin BC Athletic Constanța și-a aflat adversarii din viitorul sezon
Sport 06 Octombrie 2017 / 19:46 1016 accesări 3 comentarii

Reprezentanta orașului nostru în Liga 1 de baschet masculin, BC Athletic Constanța, și-a aflat adversarii din viitorul sezon, 2017-2018. 25 de echipe s-au înscris în noul campionat: formațiile satelit ale celor 12 cluburi din Liga Națională plus alte 13 echipe, care au drept de promovare. Participantele au fost repartizate în patru grupe, pe criterii geografice, după cum urmează (o grupă de șapte echipe și trei cu câte șase formații):

Grupa A - CSM CSU II Oradea, BC SCM II Timișoara, BC Timba II Timișoara, ACS Tîrgu Jiu, CSM Sighetu Marmației, CSM Mediaș

Grupa B - U-BT II Cluj, BC CSU II Sibiu, BC Mureș II Tîrgu Mureș, CSU Brașov, CSM Ploiești, CSO Voluntari

Grupa C - Steaua CSM Eximbank II București, Dinamo II București, SCM U. II Craiova, Cuza Sport Brăila, CSU Ploiești, Agronomia București, Știința București

Grupa D - Politehnica II Iași, Phoenix II Galați, BCMU FC Argeș II Pitești, Rapid București, BC Athletic Constanța, CN „Aurel Vlaicu” București

În noul sezon competițional revin cu echipe la nivel de seniori orașe ca Mediaș, Brașov sau Tîrgu Jiu. De asemenea, s-a reînființat echipa de baschet din cadrul CSM Ploiești, iar formațiile din Sighetu Marmației și Voluntari debutează în baschetul masculin de seniori.

Primele două clasate cu drept de promovare din fiecare grupă se califică în faza semifinală a Ligii 1, unde cele opt echipe formează o singură serie, în care se va juca „fiecare cu fiecare”. Spre deosebire de sezonul anterior, nu se va ține cont de rezultatele directe din faza inaugurală. Primele patru clasate se califică la turneul final de promovare, în urma căruia primele două clasate obțin dreptul de participare în Liga Națională de baschet masculin, ediția 2018-2019.

De asemenea, primele două clasate dintre echipele satelit repartizate în fiecare grupă se califică în faza semifinală. Acolo, echipele vor fi repartizate în două grupe de câte patru, unde se va ține cont de rezultatul confruntărilor directe din prima fază. Primele două clasate în ambele grupe din faza semifinală se califică pentru turneul final. Similar anilor anteriori, formațiile calificate la turneul final al echipelor satelit beneficiază de bonificații la taxele către Federația Română de Baschet.

Cu excepția turneelor finale, atât la echipele cu drept de promovare, cât și la sateliți, toate meciurile se joacă sub formă de etape săptămânale, în sistem tur-retur. Federația Română de Baschet va anunța săptămâna viitoare data primei etape și programul campionatului viitor.

ÎNCĂ UN TRANSFER LA ATHLETIC

Vineri, BC Athletic a anunțat al patrulea transfer din această perioadă inter-competițională, după americanul Jeremi Booth (are vârsta de 30 de ani, măsoară 1,96 m înălțime, evoluează pe postul de extremă), Andrei Șerban (21 de ani, 2,05 m, pivot) și Bogdan Călin (22 de ani, 1,87 m, extremă). Este vorba despre pivotul Marius Deconescu (24 de ani, 2,02 m). El revine la țărmul Mării Negre după ce a reușit un sezon foarte bun la BC Timba Timișoara, cu care acum câteva luni a promovat în Liga Naționala. Deconescu a mai jucat la BC Farul Constanța, în sezonul 2013-2014, alături de Bogdan Călin, Adrian Trandafir și de actualul antrenor, Alexandru Olteanu, iar în trecut a făcut parte din lotul Energiei Tîrgu Jiu.

Citește și:

BC Athletic Constanța și-a prezentat cele trei noi achizițiiŞtiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1789 secunde