BC Athletic debutează în faza semifinală din Liga 1

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Meciul cu CSM Ploiești se dispută duminică, în Sala Sporturilor din Constanța

BC Athletic debutează în faza semifinală din Liga 1

Sport 18 Ianuarie 2018 / 16:47 1381 accesări

Rectorul și prorectorul Universității Ovidius din Constanța au primit din partea BC Athletic câte un maieu de joc personalizat

Rectorul și prorectorul Universității Ovidius din Constanța au primit din partea BC Athletic câte un maieu de joc personalizat

La sfârșitul acestei săptămâni este programată prima etapă din faza semifinală a Ligii 1 de baschet masculin, acolo unde și-a obținut dreptul de a juca și Baschet Club Athletic Constanța, din postura de câștigătoare a grupei din care a făcut parte. Cele opt echipe calificate vor juca „fiecare cu fiecare”, tur-retur, pe durata a 14 etape. Spre deosebire de sezonul anterior, nu se va ține cont de rezultatele directe din faza inaugurală (sezonul regulat). Primele patru clasate se califică la turneul final de promovare, în urma căruia primele două clasate obțin dreptul de participare în Liga Națională de baschet masculin, ediția 2018-2019. Federația Română de Baschet a anunțat că turneul semifinal este programat în perioada 21 ianuarie-4 martie 2018 (turul), respectiv 18 martie-29 aprilie 2018 (returul). Ziua de joc va fi duminica.

Primul meci oficial din 2018 pentru Baschet Club Athletic Constanța este unul extrem de dificil, pentru că în Sala Sporturilor din Constanța va evolua duminică, începând cu ora 15.00, CSM Ploiești. Prahovenii au în lot jucători care în trecut alcătuiau scheletul naționalei de baschet a României, cum ar fi Adrian Blidaru, Cătălin Burlacu sau Adrian Tudor, dar și un fost jucător al Farului Constanța, Angel Santana, care acum câțiva ani a devenit campion european cu naționala de baschet 3x3 a României!

„Acum vom înfrunta toate echipele care se bat la promovare și va fi mai greu pentru toată lumea. Nu am întâlnit până acum echipa din Ploiești, dar am auzit de jucătorii de acolo și am crescut văzându-i în meciurile lor televizate”, a declarat jucătorul constănțean Sergiu Ursu.

„De acum încolo meciurile vor avea altă intensitate, adversarii vor fi mult mai puternici și partidele mult mai grele. Cred că, după pregătirea din această iarnă, suntem gata pentru turneul semifinal, atât pe plan tehnic, cât și din punct de vedere fizic”, a adăugat Alexandru Unitu, un alt junior de la Athletic.

„Nu văd acest turneu semifinal ca pe unul dificil pentru noi. Greu a fost în septembrie anul trecut, când ne-am înhămat cu toții la treaba asta. Acum urmează însă adevăratele teste, atât pentru noi, cât și pentru staff-ul tehnic. Ploieștiul este o echipă cu mai multă experiență, are jucători ca Burlacu sau Adi Tudor, dar nu cred că ei mai au aceeași dorință și aceeași pasiune cum avem noi. Pot să facă diferența în teren, este adevărat, dar nu mai sunt la prima tinerețe și ar trebui să putem câștiga acest meci”, a afirmat Marius Deconescu, unul dintre seniorii echipei constănțene.

„Prima parte a obiectivului nostru a fost deja atinsă, acum urmează partea mai grea. Începem turneul semifinal cu gândul să-l terminăm pe unul dintre primele patru locuri, care să ne permită calificarea la turneul final de promovare. Nu avem ca obiectiv să ajungem încă de anul acesta în Liga Națională, dar ne dorim să fim acolo și să ne batem cu cei puternici, pentru că asta înseamnă dezvoltare atât pentru jucătorii tineri, cât și pentru club. Acesta este următorul pas în evoluția echipei noastre”, a precizat antrenorul principal Alexandru Olteanu.

Ca noutate în lotul lui BC Athletic nu este decât un junior cu dublă legitimare, Panagiotis Pegas (17 ani), adus de la CSȘ 1 Constanța, care evoluează pe poziția 3. Clubul constănțean s-a mai înțeles și cu un baschetbalist de la Dinamo București, Ștefan-Daniel Mainea (20 de ani), însă transferul nu a fost încă perfectat. Athletic a depus la federație cererea de transfer, dar Dinamo, care nu l-a plătit pe jucător de luni bune, nu a dat încă un răspuns. FR Baschet va lua o decizie în următoarele săptămâni.

Programul primei etape: Baschet Club Athletic Constanța - CSM Ploiești (duminică, ora 15.00); CSM Sighetu Marmației - Colegiul Național „Aurel Vlaicu” București (luni, ora 11.00); CSM Mediaș - CSU Știința București (luni, ora 16.30). Meciul CSO Voluntari - CS Cuza Sport Brăila a fost amânat pentru data de 28 februarie, ora 14.00.

PARTENERIATUL CU UNIVERSITATEA OVIDIUS, BENEFIC PENTRU AMBELE PĂRȚI

La conferința de presă organizată joi, la sediul Universității Ovidius din Constanța, a fost analizat și parteneriatul cu echipa constănțeană de baschet masculin. Trei dintre actualii jucători de la Athletic studiază la UOC: Bogdan Călin, Andrei Șerban și Andrei Oprean.

„2017 a fost un an foarte bun pentru clubul nostru, pentru că am avut diverse evenimente și nenumărate acțiuni, care au dus la implicarea noastră în viața comunității locale. Am crescut, ne-am dezvoltat și sperăm ca 2018 să fie și mai bun”, a spus Andrei Talpeș, team-manager la BC Athletic.

„Parteneriatul dintre noi a fost încheiat în anul 2017 și deja își arată roadele. Este un parteneriat în plină dezvoltare, ne dorim să creăm un club sportiv al Universității Ovidius și suntem destul de avansați din acest punct de vedere. Deocamdată, ministerul nu și-a dat acordul pentru crearea la Constanța a unui alt club universitar, pentru că deja aici funcționează trei: unul este CSU Știința, altul funcționează la UMC și mai există unul. Ministerul ne-a refuzat deocamdată, din motive de finanțare. Totuși, noi suntem mândri de rezultatele obținute anul trecut de BC Athletic, singura echipă care poartă numele universității noatre, dar și de rezultatele obținute în 2017 de studenții noștri. Facultatea noastră de Educație Fizică și Sport este foarte valoroasă, dar prea puțin promovată”, a declarat prof. univ. dr. Sorin Rugină, rectorul UOC.

Citește și:

În primul meci din faza semifinală, „Gladiatorii” primesc vizita lui CSM Ploiești

Un prim obiectiv îndeplinit pentru BC Athletic

BC Athletic merge la turneul semifinal de pe primul loc12
Pagina a fost generata in 0.182 secunde