BC Athletic începe sezonul în Sala Sporturilor, în Cupa României

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Miercuri, de la ora 19.00 BC Athletic începe sezonul în Sala Sporturilor, în Cupa României
Sport 25 Septembrie 2018 / 11:28 853 accesări 0 comentarii

Echipa masculină Baschet Club Athletic Constanța va susţine miercuri, 26 septembrie, de la ora 19.00, în Sala Sporturilor, primul meci oficial de pe teren propriu din sezonul 2018-2019. „Gladiatorii din Tomis” vor întâlni pe CS Rapid București, în manşa tur din Cupa României, returul fiind programat sâmbătă, 29 septembrie, la Bucureşti. Iubitorii baschetului din Constanţa vor putea cunoaşte cu acest prilej şi lotul de jucători pe care se vor baza în viitorul sezon antrenorii Alexandru Olteanu, Bogdan Ivanovici și Vasile Pașca. Baschetbaliştii constănţeni îşi doresc un start cu dreptul în Cupa României, iar din tribune speră să fie susţinuţi de cât mai mulţi fani. Intrarea spectatorilor la partida de miercuri este liberă!

Lotul formaţiei de seniori este format din următorii baschetbalişti: Sergiu Ursu, Andrei Oprean, Alexandru Unitu, Pegkas Panaiotis, Adrian Trandafir, Alexandru Liţă, Alin Andrieş, Georgian Păun, Daniel, Mâinea, Andrei Şerban, Miljan Drekalovic, Samuel Wasswa Berkelund, Brandon Lockhart şi Deondre Ray.

„Cu Rapid va fi un meci foarte greu, pentru că primul meci oficial este întotdeauna dificil. Acum presiunea este pe noi. Avem mult de muncit. Vrem să fim competitivi şi să arătăm bine”, a spus antrenorul Alexandru Olteanu.

OBIECTIVELE BC ATHLETIC

Sezonul competițional 2018-2019 al Ligii Naționale de Baschet se va desfășura sub forma a trei grupe valorice, BC Athletic făcând parte din Grupa B, alături de CSO Voluntari, CSM Mediaș și CS Cuza Sport Brăila. Prima etapă este programată la 6 octombrie. „Va fi o provocare pentru noi acest sezon”, a spus Alexandru Olteanu.

Pentru BC Athletic Constanța va fi unul dintre cele mai active perioade, clubul având înscrise în competițiile naționale cinci echipe:

- BC Athletic U13 - înscrisă în Campionatul Național Masculin U13;

- Athletic-Laguna U13 - înscrisă în Campionatul Național Feminin U13;

- BC Athletic U14 - înscrisă în Campionatul Național Masculin U14;

- CSŞ 1-Athletic - înscrisă în Campionatul Național Masculin U16;

- BC Athletic Constanța - promovată în Liga Națională de Baschet Masculin a României.

BC Athletic Constanța își propune să fie în continuare unul dintre cluburile catalizator în promovarea baschetului la nivel de masă, atât în rândul copiilor cât și în rândul adulților, obiectivele fiind următoarele:

La nivel de performanță:

- menținerea în grupa valorică B.

La nivel de promovare a sportului de masă și a comunității:

- atragerea suporterilor și creșterea emulației în rândul acestora spre baschet pentru o sală cât mai

plină

- continuarea programelor și campaniilor sociale/de sensibilizare cu implicarea activă a publicului cât și

responsabilizarea acestuia

- promovarea baschetului în instituții școlare cât și instituții cu educație specială.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2233 secunde