Beckham, Messi, P!Nk - vezi ce fac cu ocazia Zilei Internaționale a Drepturilor Copilului!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Beckham, Messi, P!Nk - vezi ce fac cu ocazia Zilei Internaționale a Drepturilor Copilului!

Monden 15 Noiembrie 2017 / 17:32 1205 accesări
Ambasadorul Bunăvoinței pentru UNICEF, David Beckham: „De Ziua Internațională a Drepturilor Copilului le dăm copiilor puterea, încurajându-i să se exprime pentru alți copii”

Ambasadorul Bunăvoinței pentru UNICEF, David Beckham: „De Ziua Internațională a Drepturilor Copilului le dăm copiilor puterea, încurajându-i să se exprime pentru alți copii”

Cu ocazia Zilei Internaționale a Drepturilor Copilului, sărbătorită pe 20 noiembrie, lideri ai guvernelor și ai afacerilor, precum și vedete din lumea divertismentului și a sportului își unesc forțele cu UNICEF pentru copii. În acest context, UNICEF România organizează o expoziție multimedia în intervalul 20 - 25 noiembrie 2017 la ARCUB Gabroveni. Această expoziție își propune să prezinte activitatea UNICEF în România, oferindu-i vizitatorului posibilitatea de a înțelege și de a empatiza cu poveștile unora dintre copiii pe care UNICEF i-a ajutat de-a lungul anilor. Este o oportunitate pentru susținătorii UNICEF să conștientizeze că proiectele realizate nu ar fi fost posibile fără implicarea lor. Ambasadorii naționali pentru UNICEF în România, Andreea Marin, Smiley - Andrei Tiberiu Maria și Horia Tecău, susțin și pe 20 noiembrie cauza copiilor.

ÎN LUME...

La nivel internațional, David Beckham, Ambasador al Bunăvoinței pentru UNICEF, președintele Chile, Michelle Bachelet, cântăreața, compozitoarea și actrița P!Nk, actrița Millie Bobby Brown, cântăreții, compozitorii și muzicienii Chloe & Halle, legendarul jucător de cricket Sachin Tendulkar și Clubul și Fundația Barcelona sunt printre numeroasele vedete, lideri și organizații care își dau vocea copiilor pentru Ziua Internațională a Drepturilor Copilului.

Pe 20 noiembrie, UNICEF sărbătorește adoptarea Convenției cu privire la Drepturile Copilului. Copiii din întreaga lume vor "prelua" roluri-cheie în mass-media, politică, afaceri, sport și divertisment. "Este o zi distractivă, cu un mesaj serios. O zi pentru copii de către copii pentru a ajuta la salvarea vieții copiilor, pentru a lupta pentru drepturile lor și pentru a-i susține să-și atingă potențialul", a declarat Justin Forsyth, directorul executiv adjunct al UNICEF.

P!Ink a spus: "De Ziua Internațională a Drepturilor Copilului, colaborez cu UNICEF pentru a reaminti lumii că vocile copiilor și tinerilor contează și că perspectivele lor trebuie să fie incluse în deciziile care vor modela viitorul lor. Sunt încântată să împrumut melodia “What About Us” unui grup de copii pe 20 noiembrie pentru că sărbătorim puterea copiilor din întreaga lume de a vorbi despre problemele care îi afectează".

Ambasadorul Bunăvoinței pentru UNICEF, David Beckham, va lansa un emoționant scurtmetraj în care îi întreabă pe copii despre opiniile lor despre lume, care ar fi schimbările pe care ar dori să le vadă pentru copii în viitor și regulile pe care le-ar da adulților. "De Ziua Internațională a Drepturilor Copilului le dăm copiilor puterea, încurajându-i să se exprime pentru alți copii. O lecție importantă din călătoriile mele cu UNICEF este că trebuie să ținem cont de părerea copiilor despre lumea în care doresc să trăiască. Pe 20 noiembrie, copiii se vor uni pentru a discuta despre ceea ce contează cel mai mult pentru ei, cum ar fi violența, bullyingul, educația și crearea unui viitor mai bun pentru fiecare copil", a declarat Beckham.

În Spania, terenul de fotbal al faimoasei FC Barcelona, “casa” Ambasadorului UNICEF, Leo Messi, va fi preluat de 24 de copii cu vârste cuprinse între 9 și 10 ani, care se vor pregăti într-o sesiune practică cu antrenorul Ernesto Valverde, înainte de a se alătura jucătorilor pentru strângerea de mână de dinaintea jocului.

În întreaga lume, liderii de la diferite niveluri ale guvernelor vor sprijini Ziua Internațională a Drepturilor Copilului, inclusiv prim-ministrul Canadei, Justin Trudeau, prim-ministrul Irlandei, Leo Varadkar, președintele Franței, Emmanuel Macron, prim-ministrul Iordaniei, Hani Al-Mulki, președintele Chile, Michelle Bachelet.

Mai mult de 50 de organizații la nivel global vor transfera roluri-cheie către copii, inclusiv LEGO, Qantas și Fundația H&M. De exemplu, pentru a sărbători dreptul copiilor la joacă, aceștia vor prelua rolurile președintelui Fundației LEGO, Thomas Kirk Kristiansen, și directorului de marketing al grupului LEGO, Julia Goldin.12